БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

Две звезды, две светлых повести

03 марта 2012, 23:51
Подумав, почухав потилицю - і поріняв два сьогоднішні поєдинки, український та іспанський.
Две звезды, две светлых повести

Мабуть, так повинно було співпасти, що в один день, один за одним були зіграні два майже однакові матчі. Металіст-Оболонь і Барселона-Спортінг. Вони й правда були дуже схожі.

У обох господарів на наступному тижні домашні матчі єврокубків. У Металіста - значно важливіший, Барселоні треба фактично спокійно довести те, що розпочали в Неверкузені. Тим не менш, це Ліга Чемпіонів, і це Байєр, який сьогодні не у найсильнішому складі прибив саму Баварію. Тож є за що переживати, є на що берегти сили.

Власне, оце от "малою кров'ю", ця червона нитка обох матчів, вона їх і пов'язує між собою. Знову ж таки, є відмінність - Металісту перемога була значно важливіша, ніж Барселоні, хоча і каталонцям перед усвідомленням себе у чемпіонському коридорі на Камп Ноу для головних супротивників відступати не було куди.

Так само, як не було куди відступати їхнім суперникам. Що Оболонь, що Спортінг стоять на виліт, причому досить впевнено (ну а що, 4 очки за 9 матчів відіграти для таких "пивоварів" - це дуже серйозна задача). Тому кожне очко для аутсайдера на вагу золота. Хоча для тих же киян нічия давала б значно менше, ніж забирала б у Металіста.

Ну, і варто, мабуть, сказати про традиційно найскандальнішу тему, яка об'єднала ці матчі - суддівську. Матч Барселони я коментувати не буду з декількох причин (і мій можливий суб'єктивізм, і те, що я банально пропустив деякі моменти, вкладаючи сина спати), а от про Металіст скажу. Мені здалось, що харків'ян судили незвично жорстко. Принаймні, один пенальті поставити можна було - і навряд чи це викликало б якийсь резонанс. Ризикну припустити, що це пов'язано з Лозанною. Наша футбольна влада вирішила про всяк випадок продемонструвати свою принциповість. Або просто Металіст про всяк випадок не виявляє до суддів ніяких знаків уваги:-).

А тепер відмінності. Ну, персона тренера - це на поверхні. Порівнювати Сергія Конюшенка і Хав'єра Клементе - річ абсолютно безглузда. Чому Оболонь не знайшла собі за зиму досвідченого рятівника? Можливо, не хоче рятуватись. Можливо, довіряє молодому тренеру. А, може, в Україні просто немає таких, досвідчених рятівників. Ну, не Грозного ж в такі записувати, чи Кварцяного (який до того ж дискваліфікований і готується порвати вітчизняний футбольний телеефір).

Чому Барса забила більше ніж Металіст, а Спортінг більше ніж Оболонь? Я про це говорив так чи інакше не раз і не два. В тій же Іспанії тренер - це персона значно кваліфікованіша, ніж в Україні. І набір "інструментів" у нього значно більший і універсальніший, це не тільки "горящие глаза" і тому подібні ідіотизми. Тому в Прімері навіть Спортінг має свою поставлену гру - звісно, з захисним ухилом, ну так ніхто й не вимагає від астурійців грати, як Бекхем. Вибачте, як Барса. А у нас команди із поставленою грою - рідкість. Тому Спортінг, незважаючи на суперника, намагався грати сам, а Оболонь більше намагалась не давати грати Металісту (хоч і варто зазначити, що кияни все ж таки атакували протягом матчу).

Відповідно, у Барселони було більше можливостей забити в комбінаційній грі, і вона їх, ці можливості, використала. Ну, і про різницю в індивідуальних майстерностях теж не треба забувати - це я вже про гол Кейта згадую.

Отже, Металіст порадував тим, що залишається в чемпіонській гонці - якщо Дніпро раптом виграє завтра, то відстань до другого місця скоротиться до одного очка. На Арсенал не сподіваюсь - дербі як -не-як. "Смайлы по вкусу".

Конкретно про Барселону по такому поєдинку скажу небагато. Ну, звісно, перше, що спадає на думку - можна грати і без Мессі. Хоч, мабуть, його за рахунку 0:0 і особливо 1:1 не вистачало, його саме форвардівських якостей. Протаранити, пройти хіхонську оборону індивідуально, а не в пас - оце от, мені здається, спрацювало б. Втім, перемога і так знову вдома, тож тут нема про що говорити.

Експеримент з Ісааком Куенкою зліва, здається, можна вважати завершеним. На правому фланзі, "колышком", як сказав би Васілій Уткін, він виглядає значно органічніше. Чи то може просто матч такий...

З Піке треба щось робити. Всі ці Шакіри і Анастасії Приходько до добра не доведуть. Чи що там йому заважає грати, як рік тому. А от Маскерано все органічніше і органічніше вплітається в синьо-гранатову гру, причому навіть на позиції центрального захисника, де він опинився далеко не відразу.

Ну, і кого не вистачало на полі (в першу годину матчу, звісно), так це Алексіса Санчеса. Його фактурна постать для мене стоїть десь на одному рівні з Маскерано - нічого особливого не чекав (не порівняти з приходом Вільї чи Фабрегаса), але як заграли.

А Гвардіола підпише новий контракт, куди ж він дінеться. Не в збірну ж Англії - там скоріше будуть раді бачити іншого тренера з Прімери, та й він, напевно, з радістю повернеться на Острів.

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
04 марта, 14:46
Я б на месте Пепа ставил уже молодняк на матчи Ла Лиги.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
04 марта, 12:56
pycuk24) Та куди він дінеться - якщо залишився після переможного сезону, то зараз і подавно не піде. Есть подозрения, что Моратти или Абрамович подсуетятся... Хай суєтятся. У Гвардіоли своя голова на плечах.
av6, iSport.ua
av6
04 марта, 12:02
av6 Барселона ЛЧ не выиграет второй раз подряд, даже не мечтай. Милан, Наполи или Реал (если дальше пройдет) А вот Металл ЛЕ, хотелось бы верить...pycuk2 Инфа 100%?)) кто тебе 100% в форуме выложит. Это размышления.
pycuk2, iSport.ua
pycuk2
04 марта, 11:50
av6 Барселона ЛЧ не выиграет второй раз подряд, даже не мечтай. Милан, Наполи или Реал (если дальше пройдет) А вот Металл ЛЕ, хотелось бы верить... Инфа 100%?))
av6, iSport.ua
av6
04 марта, 11:48
leodesnaИнтересно, а если, вот так на секунду помечтать.... Суперкубок Европы 2012 Барселона-Металлист. Звучит весьма интересно)) Барселона ЛЧ не выиграет второй раз подряд, даже не мечтай. Милан, Наполи или Реал (если дальше пройдет) А вот Металл ЛЕ, хотелось бы верить...
pycuk2, iSport.ua
pycuk2
04 марта, 11:38
Кстати, Володя. Позволю себе порекомендовать Вам альбом GunsNRoses 2008 "Chenese Democracy". Мне кажется, что очень сильный альбом...
pycuk2, iSport.ua
pycuk2
04 марта, 11:25
4) Та куди він дінеться - якщо залишився після переможного сезону, то зараз і подавно не піде. Есть подозрения, что Моратти или Абрамович подсуетятся...
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
04 марта, 09:13
pycuk2Здравствуйте, Володя. 1) Моуриньо, вроде говорил, что если сборную, то - только Португалию. 2) Пике на красную никак не наработал, имхо. 3) Про А. Санчиса согласен... 4) Уверены насчёт подписи Гвардиолы? Я почему-то, опасаюсь... 1) У нього робота така - говорити. 2) Згоден. 4) Та куди він дінеться - якщо залишився після переможного сезону, то зараз і подавно не піде.
pycuk2, iSport.ua
pycuk2
04 марта, 09:04
Здравствуйте, Володя. 1) Моуриньо, вроде говорил, что если сборную, то - только Португалию. 2) Пике на красную никак не наработал, имхо. 3) Про А. Санчиса согласен... 4) Уверены насчёт подписи Гвардиолы? Я почему-то, опасаюсь...
leodesna, iSport.ua
leodesna
04 марта, 01:46
Интересно, а если, вот так на секунду помечтать.... Суперкубок Европы 2012 Барселона-Металлист. Звучит весьма интересно))
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
04 марта, 00:31
Северный Оленьмного букофф ниасилил З таким ніком - нічого дивного.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
04 марта, 00:30
цикаВолодимир, то мені здалось чи справді Алонсо був на стадіоні?Якщо він вболіває з Барсу, то це дуже добре. Особливо якщо до цього додати, що він виступає за Феррарі. Ідеальна суміш для мене : ))) Я не помітив. Але "опитниє люді" писали, що таки да, був. Тільки справа не в Барсі, напевно - Фернандо ж астурієць, на земляків, мабуть, приїхав подивитись.
цика, iSport.ua
цика
04 марта, 00:23
Володимир, то мені здалось чи справді Алонсо був на стадіоні?Якщо він вболіває з Барсу, то це дуже добре. Особливо якщо до цього додати, що він виступає за Феррарі. Ідеальна суміш для мене : )))
цика, iSport.ua
цика
04 марта, 00:22
Nasha Masha а хіба не дискваліфікація?цика Може бути, але здається йому не вистачає одної чи двох карток до дискваліфікації. Не впевнений на 100%. Головне, що Лео відпочив, а команда перемоглатузик дискваліфікація 100% Ну нормально, тепер обнулився
тузик, iSport.ua
тузик
04 марта, 00:18
цикаНарешті Пеп почув мене, і дав Мессі відпочити : )Nasha Masha а хіба не дискваліфікація?цика Може бути, але здається йому не вистачає одної чи двох карток до дискваліфікації. Не впевнений на 100%. Головне, що Лео відпочив, а команда перемогла дискваліфікація 100%
цика, iSport.ua
цика
04 марта, 00:12
цикаНарешті Пеп почув мене, і дав Мессі відпочити : )Nasha Masha а хіба не дискваліфікація? Може бути, але здається йому не вистачає одної чи двох карток до дискваліфікації. Не впевнений на 100%. Головне, що Лео відпочив, а команда перемогла
AlteRReel, iSport.ua
AlteRReel
04 марта, 00:12
Иньеста мне показалосось вел команду за собой больше других,пару эпизодов его индивидуальной игры были просто таки "вауу!",супер техника и фантастичный характер
Nasha Masha, iSport.ua
Nasha Masha
04 марта, 00:10
цикаНарешті Пеп почув мене, і дав Мессі відпочити : ) а хіба не дискваліфікація?
тузик, iSport.ua
тузик
04 марта, 00:09
ну Хави с Невестой понятно, но от Кейта и Пшеничных я такого не ожидал. а коридор не нужен, нужна победа. а то звания сильнейшей команды испании будет не совсем справедливо. я уже и забыл когда барсиков переигрывали.
AlteRReel, iSport.ua
AlteRReel
04 марта, 00:07
цикаІ ще продублюю мій коментар на сайті: "Ну що це за команда! Самий "деревяний" футболіст забиває такі м'ячі!Фантастичне виконання від Кейта. Третій гол Іньєсти - Хаві знову підвердив унікальність і вишуканість цих майстрів" Самый "деревянный" футболсит это Бускетс
цика, iSport.ua
цика
04 марта, 00:04
І ще продублюю мій коментар на сайті: "Ну що це за команда! Самий "деревяний" футболіст забиває такі м'ячі!Фантастичне виконання від Кейта. Третій гол Іньєсти - Хаві знову підвердив унікальність і вишуканість цих майстрів"
цика, iSport.ua
цика
04 марта, 00:02
Нарешті Пеп почув мене, і дав Мессі відпочити : )
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100