БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

Чим займається "найкраща міська федерація футболу в Україні". Враження очевидця

12 июня 2018, 19:49
(12 июня 2018, 20:01)
Що таке регіональний український футбол і регіональна українська федерація
Чим займається "найкраща міська федерація футболу в Україні". Враження очевидця

"Запорізька міська федерація футболу, яку очолює Віталій Манько, визнана кращою міською федерацією футболу України за підсумками роботи у 2017 році".

Це не жарт, а офіційна інформація, оприлюднена на сайті цієї самої федерації. Ось доказ.

853197cadb7f0bf1a498fa7fcc83ce07_L

А тепер я розкажу вам, що ж таке ця ЗМФФ. Що я побачив протягом останнього сезону, будучи до певної міри учасником дитячого чемпіонату міста (як батько футболіста і як оператор).

1. ЗМФФ організовує чемпіонати, не маючи жодного нормального футбольного майданчика для цього. Те єдине поле, на якому граються чемпіонати U-9 та U-11, належить чи то ще Богуслаєву, чи то вже місту – але не ЗМФФ. І поле це знаходиться у жахливому стані – ви могли бачити із наших відео. Штучний газон втоптаний уже до стану бетону, сітки по периметру місцями зовсім немає.

2. ЗМФФ абсолютно ніяк не контролює учасників турніру. Ми грали в турнірі U-9, тобто серед команд 2008-го року (і кілька команд, як і ми, були 2009-го). У деяких командах футболісти були явно старшими за 2008-й рік. Гравець команди "Шторм", з якою ми грали перший матч, за збігом обставин зустрівся із моїм сином після матчу у книгарні "Є" – і там, представляючись, заявив, що він п'ятикласник. Щоб ви розуміли, у нас, в команді 2009-го року – 2- і 3-класники. 2008-й рік, відповідно, 3- і 4-класники. Пізніше я дізнався, що тренер "Шторма" сам зізнавався одному із колег, що у нього в якомусь із матчів (підозрюю, не одному) грали кілька пацанів 2007-го року. Новоспечений чемпіон, СДЮШОР-08, у матчах із головними конкурентами грав із двома футболістами, на яких не було клубної форми – і які, на мою думку, теж були старшими (коли я заявив це оператору їхньої команди, він це не спростував).

І ніякого контролю з боку суддів за віком футболістів немає. Після матчу із "Юпітером" у першому колі я підняв бучу (там кілька футболістів теж видалися великуватими, а пізніше вони були помічені у команді U-11). Єдине, що зробили судді – показали мені, точніше, навіть не мені, а нашому тренеру, протокол, в якому були вказані імена-прізвища і навпроти кожного "2008". Сильний контроль, що тут скажеш.

Бувало і таке, що один і той самий гравець грав у чемпіонаті U-9 за "Голкіпер-09" і у чемпіонаті U-11 за "Металург-07(3)". І це тільки те, що ми помітили завдяки тому, що записуємо усі матчі нашої команди. Судді, як представники ЗМФФ, цього не помічають.

3. До речі, про відео. ЗМФФ не знімає ніяких відео з матчів, які вона проводить. На Ютубі я знайшов відео як мінімум однієї регіональної федерації, яка сама знімала, обробляла і викладала відео з дитячої першості. У нас про таке навіть не заїкаються. Але це не найгірше. Найгірше те, що деякі судді, посилаючись на невідомі і неоприлюднювані пункти регламенту, забороняли мені знімати матчі з-за воріт. (Зазначу, що таких нахабних суддів – абсолютна меншість, але вони є.)

4. І про суддів. Часто бувало таке, що на сайті вказано, що наш матч має судити два рефері. А по факту судить лише один. Або два, але один – точніше, одна, це якраз свіжий приклад із жінкою-арбітром – п'є воду, розмовляє з кимось, гладить собачку. Одним словом, не в грі.

(Про цю конкретну суддю, Ольгу - цитата від оператора: "Вона ніколи не сигналізує при порушеннях. Зазвичай вона каже: "ВИДЕЛА!" і гра продовжується. Вона частенько судить на "моєму" краю, тому я це все добре чую".)

5. Через це – а, можливо, і через пофігізм (контролю ж над ними немає) – судді працюють на матчах як попало. На відео, які ви могли бачити у мене на сторінці, я регулярно акцентую увагу на суддівських… це навіть не помилки, а відверте нехлюйство.

6. В нашому чемпіонаті посеред сезону заявилося три команди. Просто на весняну частину, зіграти одне коло. Але це ще не все – одна із них, зігравши тільки 4 гри, припинила виступи. Це так "найкраща міська федерація" організовує свої турніри.

7. В протоколах матчів, які потім вносяться в календар на сайті, часто трапляються помилки. Аж до протилежно вказаних результатів – 1:6 замість 6:1, наприклад. Такі речі, здається, виправляються, але от у нас кілька голів украли (12:0 замість 14:0 чи 4:2 замість 5:1), і це, наскільки я розумію, не виправили.

8. В попередньому пункті я написав "здається" і "наскільки я розумію" тому, що офіційної інформації, оприлюдненої в інтернеті, не існує. Як? А отак. На сайті Football.zp.ua оприлюднюють тільки календар на найближчі вихідні – і часто-густо роблять це аж у четвер в обід. Тобто до 12:00 четверга ви не знаєте, коли у вас матч, в суботу чи неділю. Результати вносяться (можете подивитися, назва сайту клікабельна, як ви бачите), буває, і аж у вівторок. Або й у середу. А в середу-четвер - уже новий календар. Причому старий на сайті не відкривається ніде. Забув глянути і записати собі (навіщо - дивіться в наступному абзаці) - ти в прольоті. В кінці сезону повідомлять. Можливо. 

Таблиця? Восени була. Навесні немає навіть її. Ми ведемо її самі. Тому срібні медалі, які ми уже фактично завоювали через те, що останній наш суперник знявся – ще невідомо чи будуть офіційно. Хтозна, як воно там все записано у федерації.

9. Бо ж, наприклад, ми помітили, заповнюючи шахматку, що одна пара (Голкіпер-09 – Юпітер) зіграла три матчі в чемпіонаті. Три матчі в двоколовому турнірі. Чим керувалася федерація, розписуючи календар таким чином? Не знаю.

10. Ще згадаю випадок із зимового чемпіонату в залі. Ми почали грати нормальний двоколовий турнір. І раптом, за один тур до кінця першого кола, виявилося, що другого кола не буде – а буде одноколовий турнір окремо для перших шести і наступних п'яти команд. За тур до кінця це вирішили. Прикол в тому, що за день до і в день цього рішення ми грали 2 матчі – і тренер розділив команду, поставивши проти слабшого суперника слабший склад. І матч, який ми цілком могли виграти, ми програли – і могли через це попасти у п'ятірку слабших. Все обійшлося завдяки іншим результатам останнього туру – але сам факт такого жонглювання регламентом вибісив.

Це те, що я згадав, як-то кажуть, "на трапку". Можливо, іще щось пригадається. Ну то як вам найкраща міська федерація в Україні 2017 року?

ДОПОВНЕННЯ:

11. Для федерації - через відсутність полів і роздутість чемпіонату - навесні було нормою ставити матчі на п'ятницю, починаючи з 13:00. Нагадую, що це U-9. Тобто, по-перше, школа, і по-друге - ще малі діти, яких хтось має привезти на матч. А далеко не всі батьки мають можливість кинути роботу і почухати через півміста в робочий час задля забаганки федерації. 

12. Лікарка. Одна на три поля одночасно. Це добре, що обходилося без серйозних травм - хоча, зважаючи на те, що деякі команди грають відверто грубо, могло і не обійтися. Але факт в тому, що ми купили своїй команді заморозку і до кінця сезону її майже використали. (Нехай і не тільки на чемпіонат міста, а й на дніпровський турнір пішло немало, особливо на матч із "Маріуполем" - але і вдома довелося не раз і не два пшикати пацанам на ноги.)

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
15 июня, 00:14
Klapaucius нє, так не пайдьот. якийсь оголтєлий суб'єктивізм. має бути проста і зрозуміла дія, після якої грядьот нємінуємий і невідворотний бан.vmylenko Канєшно суб'єктивізм. Іначє нам ніззя нікак. оцим самодурством ви часом не від Фр*нкова заразилися?
от колись віздє порядок був. а зараз нє. Сталіна на вас нема.
Gryfon, iSport.ua
Gryfon
14 июня, 18:42
vmylenko Канєшно суб'єктивізм. Іначє нам ніззя нікак.Gryfon Такими методами не бути Вам бл1гером № 1.vmylenko Нє стрємімса А треба стремітся.
Поки ви живете без амбіцій, найкращі статуси та ресурси відбирають люди, що поливають самі себе зі ШЛАНГИ.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
14 июня, 18:37
Klapaucius нє, так не пайдьот. якийсь оголтєлий суб'єктивізм. має бути проста і зрозуміла дія, після якої грядьот нємінуємий і невідворотний бан.vmylenko Канєшно суб'єктивізм. Іначє нам ніззя нікак.Gryfon Такими методами не бути Вам бл1гером № 1. Нє стрємімса
Gryfon, iSport.ua
Gryfon
14 июня, 16:53
Klapaucius нє, так не пайдьот. якийсь оголтєлий суб'єктивізм. має бути проста і зрозуміла дія, після якої грядьот нємінуємий і невідворотний бан.vmylenko Канєшно суб'єктивізм. Іначє нам ніззя нікак. Такими методами не бути Вам бл1гером № 1.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
14 июня, 10:55
Klapaucius нє, так не пайдьот. якийсь оголтєлий суб'єктивізм. має бути проста і зрозуміла дія, після якої грядьот нємінуємий і невідворотний бан. Канєшно суб'єктивізм. Іначє нам ніззя нікак.
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
14 июня, 06:54
vmylenko Моє єдине правило гласіт - всі юзери, яких я вважаю тупими, дурними, їбанутими чи просто шкідливими, баняться в моєму блозі раз і назавжди.

Всі інші можуть коментувати без обмежень.
нє, так не пайдьот. якийсь оголтєлий суб'єктивізм. має бути проста і зрозуміла дія, після якої грядьот нємінуємий і невідворотний бан.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
14 июня, 00:05
vmylenko А. Понятно.

[піднімає банхаммер]
Klapaucius как інтєрєсно. а які ваші два правила?
vmylenko Навіщо два? Одне.
Klapaucius ну нашо ви мене вводітє в заблуждєніє?
але ладно, давайте спочатку те одно.
Моє єдине правило гласіт - всі юзери, яких я вважаю тупими, дурними, їбанутими чи просто шкідливими, баняться в моєму блозі раз і назавжди.

Всі інші можуть коментувати без обмежень.
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
13 июня, 23:03
vmylenko А. Понятно.

[піднімає банхаммер]
Klapaucius как інтєрєсно. а які ваші два правила?
vmylenko Навіщо два? Одне.
ну нашо ви мене вводітє в заблуждєніє?
але ладно, давайте спочатку те одно.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
13 июня, 21:18
vmylenko А. Понятно.

[піднімає банхаммер]
Klapaucius как інтєрєсно. а які ваші два правила?
Навіщо два? Одне.
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
13 июня, 17:32
vmylenko А. Понятно.

[піднімає банхаммер]
как інтєрєсно. а які ваші два правила?
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
13 июня, 16:38
Суер*Выер но это всего лишь ваше личное мнение, ваши подробности, ваши интимные проблемы. Вовсе не вам принадлежит абсолютное знание, как должны быть устроены газеты и сайты, журналы и телеканалы. Так что извольте высказывать вашу бесценную позицию вежливо, с допущением, что вы чего-то не понимаете в силу собственной ограниченности, а не вещать подобно Шарикову – космически масштабно и возмутительно безапелляционно. А то можно подумать, что все кроме вас только что с веток слезли.]ф*ра*ко*[ А. Понятно.

[піднімає банхаммер]
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
13 июня, 15:45
Суер*Выер но это всего лишь ваше личное мнение, ваши подробности, ваши интимные проблемы. Вовсе не вам принадлежит абсолютное знание, как должны быть устроены газеты и сайты, журналы и телеканалы. Так что извольте высказывать вашу бесценную позицию вежливо, с допущением, что вы чего-то не понимаете в силу собственной ограниченности, а не вещать подобно Шарикову – космически масштабно и возмутительно безапелляционно. А то можно подумать, что все кроме вас только что с веток слезли.]ф*ра*ко*[ почистив пір'ячко Фр*нков -
пройшла до Павелка любов,
в опалі Гріша - от напасть,
хто ж грошей дасть?
Суер*Выер, iSport.ua
Суер*Выер
13 июня, 14:43
Klapauciusвід любві до ненависті один крок.
у Фр*нкова до Павелка.
vmylenko Не зовсім зрозумів комент. Якщо ви про мене - у мене ніякої любві до ЗМФФ не було ніколи :)
но это всего лишь ваше личное мнение, ваши подробности, ваши интимные проблемы. Вовсе не вам принадлежит абсолютное знание, как должны быть устроены газеты и сайты, журналы и телеканалы. Так что извольте высказывать вашу бесценную позицию вежливо, с допущением, что вы чего-то не понимаете в силу собственной ограниченности, а не вещать подобно Шарикову – космически масштабно и возмутительно безапелляционно. А то можно подумать, что все кроме вас только что с веток слезли.]ф*ра*ко*[
sid_dgin, iSport.ua
sid_dgin
12 июня, 22:02
жах
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
12 июня, 21:47
vmylenko Павелко, Франков... Це все ясно. Я до них яким боком? :) от ви ще від Коала відхрестіться - ото хохоту буде
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 июня, 21:46
Klapaucius шо тут нє понять - дві знакові особи цього запису з їх непростими стосунками.
Павелка підписав диплом, котрий гордо відкриває цей текст, та й Фр*нков вам теж не якийсь лівий колишній члєн ісполкома.
Павелко, Франков... Це все ясно. Я до них яким боком? :)
Льюльяйльяко, iSport.ua
Льюльяйльяко
12 июня, 21:45
GryfonНу це такі претензії радше технічного характеру.
Я думав тут буде скандальний матеріал типу що чиновники з міської федерації лаштують якісь збочення ілі вот змушують школярів читати ретроспективи Коала.
Хіба це не яскравий приклад збоченності плавників на місці у оселедця, який годиться для Сюрстрьоммінгу?
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 июня, 21:44
Klapauciusвід любві до ненависті один крок.
у Фр*нкова до Павелка.
vmylenko Не зовсім зрозумів комент. Якщо ви про мене - у мене ніякої любві до ЗМФФ не було ніколи :)
Льюльяйльяко А до ФФУ була, місцями? Чи може до САМого?
Ніколи у мене не було і не могло бути ніяких почуттів до цієї організації.
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
12 июня, 21:44
Klapauciusвід любві до ненависті один крок.
у Фр*нкова до Павелка.
vmylenko Не зовсім зрозумів комент. Якщо ви про мене - у мене ніякої любві до ЗМФФ не було ніколи :)
шо тут нє понять - дві знакові особи цього запису з їх непростими стосунками.
Павелка підписав диплом, котрий гордо відкриває цей текст, та й Фр*нков вам теж не якийсь лівий колишній члєн ісполкома.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 июня, 21:44
GryfonНу це такі претензії радше технічного характеру.
Я думав тут буде скандальний матеріал типу що чиновники з міської федерації лаштують якісь збочення ілі вот змушують школярів читати ретроспективи Коала.
Так в тім-то й річ, що всі ці проблеми легко і невимушено вирішуються простою рутинною роботою. Правда ж? Тобто не чимось героїчним, а звичайною роботою на посаді.

Натомість ми бачимо, що ЗМФФ взагалі забила на дитячий футбол. Тільки бабки з команд збирають ісправно.
Льюльяйльяко, iSport.ua
Льюльяйльяко
12 июня, 21:39
Klapauciusвід любві до ненависті один крок.
у Фр*нкова до Павелка.
vmylenko Не зовсім зрозумів комент. Якщо ви про мене - у мене ніякої любві до ЗМФФ не було ніколи :)
А до ФФУ була, місцями? Чи може до САМого?
Gryfon, iSport.ua
Gryfon
12 июня, 21:34
Ну це такі претензії радше технічного характеру.
Я думав тут буде скандальний матеріал типу що чиновники з міської федерації лаштують якісь збочення ілі вот змушують школярів читати ретроспективи Коала.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 июня, 21:31
Klapauciusвід любві до ненависті один крок.
у Фр*нкова до Павелка.
Не зовсім зрозумів комент. Якщо ви про мене - у мене ніякої любві до ЗМФФ не було ніколи :)
Klapaucius, iSport.ua
Klapaucius
12 июня, 21:22
від любві до ненависті один крок.
у Фр*нкова до Павелка.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 июня, 20:14
iron_fanа тем временем МеталЗап таво... Один да, інший навпаки в другу лігу заявився :) Отряд нє замєтіл потєрі бойца :)
1
2
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100