БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

"Скажите, как его зовут?"

02 марта 2012, 17:39
Цікава історія, пов'язана із сьогоднішнім Ретро Футболом. Про того, хто так і не зіграв проти Динамо у фіналі КОК
"Скажите, как его зовут?"

Для тих, хто не застав ті старі добрі часи, нагадаю - так, був такий третій єврокубковий турнір, Кубок Володарів Кубків, де грали переможці місцевих кубкових турнірів або їх фіналісти. Фіналісти потрапляли в КОК за умови програшу у фіналі чемпіону країни (тоді ж бо в Кубок Чемпіонів виходила тільки одна команда). Були і інші пограничні ситуації, але їх ми розглядати не станемо, бо вони не є суттю цієї розповіді.

Тепер переходимо ближче до тіла. Оскільки чемпіон Іспанії 1985-го року, Барселона, припинив свою участь в Копа дель Рей на чвертьфінальній стадії (програв севільському Бетісу), то й питання про фіналіста відпало само собою. До речі, чемпіонат Іспанії тоді завершувався в другій половині квітня, а Кубок грався аж до кінця червня. Принаймні, в тому сезоні чвертьфінали грались вже по завершенню сезону у Прімері. Отже, в фінал Копи вийшли дві "атлетичних", червоно-білих команди - з Мадріду та Більбао. Матч на Сантьяго Бернабеу закінчився перемогою столичного колективу, а обидва голи - один з пенальті, інший з гри - забив один і той же нападник кольчонерос. Який по завершенню сезону - фактично якраз після фіналу - залишив Атлетіко.

Атлетіко, який, крім виграшу Кубка Іспанії, зайняв високе друге місце (хоч і безнадійно відставши від чемпіона - аж на 10 очок, 5 перемог!). Цей футболіст став одним із основних творців справжнього успіху кольчонерос (вище, на перше місце, Атлетіко піднімався аж за 7 років до цього), забивши 19 голів із 51 командного. Це означало, що вперше за останні 14 років почесний трофей Пічічі, кращому бомбардиру чемпіоната, отримав гравець Атлетіко. Всього ж за сезон в різних турнірах наш герой забив 25 голів.

І от із стану віце-чемпіона, володаря Кубка і у найближчому майбутньому учасника розіграшу Кубка Кубків цей футболіст перейшов в команду, яка:

- зайняла в чемпіонаті аж 5-е місце;
- в Кубку вилетіла аж у 1/8-ій фіналу;
- програла в домашньому матчу Атлетіко з розгромним рахунком 0:4 (наш герой відзначився вже на першій хвилині).

Єдиним її досягненням в тому сезоні був виграш третього за ранжиром (принаймні, так вважалось формально) єврокубку, Кубку УЄФА. Але, звісно, вибір гравця був продиктований зовсім не цим, а назвою клубу. Справа в тому, що називався він - Real Madrid Club de Futbol. А футболістом, про якого я тут писав, був ні хто інший, як легендарний El nino de oro, "Золотий хлопчик" Уго Санчес!

Звісно, він від свого переходу більш ніж виграв. Титул чемпіона в першому ж сезоні - а потім ще чотири поспіль. Другий трофей Пічічі в першому ж "бланкос"-сезоні - а потім буде ще три. Виграш Кубка УЄФА у першому ж сезоні з Реалом. І, звичайно ж, всесвітня слава. Але я хотів сказати про інше, що стосується уже безпосередньо теми статті в Ретро Футболі.

А от якби Санчес не перейшов до Реалу, або перейшов пізніше? В принципі, Атлетіко і так дійшов до фіналу КОК - але напевно з таким футболістом в основі мадридська команда грала б на Стад Жерлан зовсім інакше. Але воно й на краще, що ми про це так і не дізнались:-).

P.S. До речі, свій наступний гол в мадридському дербі, уже в білій футболці, Санчес забив у грудні 1986-го. Це сталось на стадіоні Атлетіко, Вісенте Кальдерон. А на Сантьяго Бернабеу, там, де він ще будучи гравцем кольчонерос, просто знищив свою майбутню команду у 32-му турі (тобто за 2 матчі до кінця чемпіонатної кар'єри в Атлетіко) сезону-84/85, Уго так ніколи і не забив в ворота червоно-білої мадридської команди...

Bonus track: А отаким от Уго Санчес був в тому самому сезоні-84/85:

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
02 марта, 18:48
СТАВОЧКАБУРАТИНО ? Таке оце, як ти.
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
02 марта, 17:44
Да, рекорд Уго и Тельмо казался непоколебимым, но для Роналду нет ничего невозможного.
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100