БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

Вчіть матчасть!

27 февраля 2012, 10:01
Мадридським матрацам присвячується.
Вчіть матчасть!

(Але почну я, як завжди, здалеку.)

Ну от вам і Дані Алвес. Багато хто, і я в тому числі, грішать на бразильця - мовляв, в захисті недопрацьовує, через його постійні рейди до чужих воріт власні залишається без прикриття. Все це так, від цього нікуди не дінешся. Але от учора на Вісенте Кальдерон атакувальна складова каталонської 2-ки явно переважила захисну. Не буду закидати фрази типу "А хто б опинився на місці Алвеса", бо це трішечки безглуздо - але факт залишається фактом, саме правий захисник забив такий потрібний гол в першому таймі.

А забив він з передачі Фабрегаса - який, нагадаю, в минулому "безалвесовому" матчі грав ближче якраз до правого флангу, прикриваючи молодого Монтойю. З поверненням Дані Сеск відпустив праву бровку і, як наслідок, в тій самій атаці на 35-й хвилині опинився ліворуч, якраз під пас Мессі. Отака цікава арифметика - один гравець, а які важливі перестановки відбулись на полі.

Пара захисників Пуйоль-Маскерано, як на мене, справила більш спокійне враження, ніж нинішні Пуйоль-Піке. Не знаю, чим там справді йдеться про якийсь конфлікт Гвардіоли з футболістом, але у грі пана Бернабеу відчувається якщо й не спад, то певна проблемність. А аргентинець додає лінії захисту впевненості - бо ж в цьому сезоні саме центр оборони чи не найслабша ланка в синьо-гранатовій команді. Цікаво, як буде Пеп (та куди він дінеться, я вас умоляю) вирішувати цю проблему влітку - придбаннями чи тими "засобами", які вже є в наявності...

Ну, і гол Мессі. Все-таки правила корисно вчити і знати. Ну не давав суддя вказівки пробивати за свистком - так це ж інформація не тільки і не стільки для того, хто б'є, а в першу чергу для голкіпера. Куртуа, попри відмінно проведений поєдинок (взагалі голкіпери були на висоті - і хто мені розказував, що Вальдес поганий голкіпер?), проґавив цей момент і поплатився. Хоча без чудо-удару кращого гравця сучасності не було б нічого. А постріл у Ліонеля вийшов справді відмінний.

В цілому ж гра Барселони вже не нагадувала про памплонський кошмар, коли футболісти діяли так, ніби вони три роки безперервно грали в футбол по 12 годин на добу, а в ніч перед матчем ще й вагони розвантажували. Звісно, в першому таймі було дуже важко пройти ешелоновану оборону Атлетіко (82 на 18 - на моїй пам'яті рекордні цифри відсотків володіння м'ячем!), та і, маючи в тилу таку вбивчу силу, як Радамель Фалькао, дуже не побіжиш вперед усім табором. Хоча оборона мадридців кілька разів ловилась на відтягування основних сил на один фланг з відкриттям іншого - як у моменті з голом Фабрегаса-Алвеса. В захисті команда виглядала краще, ніж Валенсія тиждень тому - хоча Кажани все-таки більше атакували (мабуть, тому і йдуть в таблиці значно вище за матрацників). Взагалі, цікаво, що у Атлетіко вийде з Сімеоне. Але от конкретно з Барселоною не вийшло, і слава Богу.

В принципі, нікому ця перемога особливо й не потрібна - хіба що Реал після домашнього програшу ЦСКА розсиплеться в чемпіонаті. Але й чемпіонський коридор на Камп Ноу не дуже хотілось би побачити. Хіба що компенсувати його черговою манітою.

P.S. Ближче до вечора розкажу про те, який цікавий ювілей в історії Клубу був кілька днів тому.

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
27 февраля, 21:10
Madridist_91 Шакира с ума свелаvmylenko Анастасія, хе-хе, Приходько:-)Madridist_91 кажись не понял шутку...обьясните плиз.vmylenko Блог Франкова почитайте:-) І коменти до одного запису, пов'язаного з Піке і Приходько:-) ок..спс
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 21:09
vmylenko Піке де тільки не лажав цього сезону...Madridist_91 Шакира с ума свелаvmylenko Анастасія, хе-хе, Приходько:-)Madridist_91 кажись не понял шутку...обьясните плиз. Блог Франкова почитайте:-) І коменти до одного запису, пов'язаного з Піке і Приходько:-)
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
27 февраля, 21:07
Madridist_91 В Памплоне Пике и лажал. Именно после этого матча разгорелся тот "конфликт" между Пепом и Пике.vmylenko Піке де тільки не лажав цього сезону...Madridist_91 Шакира с ума свелаvmylenko Анастасія, хе-хе, Приходько:-) кажись не понял шутку...обьясните плиз.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 21:01
Madridist_91 В Памплоне Пике и лажал. Именно после этого матча разгорелся тот "конфликт" между Пепом и Пике.vmylenko Піке де тільки не лажав цього сезону...Madridist_91 Шакира с ума свела Анастасія, хе-хе, Приходько:-)
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
27 февраля, 20:58
vmylenko Ага, а в Памплоні хто лажав? Взагалі у цьому сезоні у Карлеса якось не дуже...Madridist_91 В Памплоне Пике и лажал. Именно после этого матча разгорелся тот "конфликт" между Пепом и Пике.vmylenko Піке де тільки не лажав цього сезону... Шакира с ума свела
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 20:40
Madridist_91 Пуйоль? Не думаю, а вот Херард - да.vmylenko Ага, а в Памплоні хто лажав? Взагалі у цьому сезоні у Карлеса якось не дуже...Madridist_91 В Памплоне Пике и лажал. Именно после этого матча разгорелся тот "конфликт" между Пепом и Пике. Піке де тільки не лажав цього сезону...
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
27 февраля, 20:15
vmylenko Я б не сказав, що завжди. Просто Пуйоль і Піке зараз не в найкращій формі. От і виходить...Madridist_91 Пуйоль? Не думаю, а вот Херард - да.vmylenko Ага, а в Памплоні хто лажав? Взагалі у цьому сезоні у Карлеса якось не дуже... В Памплоне Пике и лажал. Именно после этого матча разгорелся тот "конфликт" между Пепом и Пике.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 20:13
vmylenko Я б не сказав, що завжди. Просто Пуйоль і Піке зараз не в найкращій формі. От і виходить...Madridist_91 Пуйоль? Не думаю, а вот Херард - да. Ага, а в Памплоні хто лажав? Взагалі у цьому сезоні у Карлеса якось не дуже...
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
27 февраля, 20:06
Madridist_91При Гвардиоле всегда самая слабое звено Барсы - защита. И это не так видно потому, что кулес всегда владеет мячом.vmylenko Я б не сказав, що завжди. Просто Пуйоль і Піке зараз не в найкращій формі. От і виходить... Пуйоль? Не думаю, а вот Херард - да.
Camilo, iSport.ua
Camilo
27 февраля, 19:57
vmylenko Якщо порівнювати вчорашній матч і матч з Валенсією, то тут необхідно звернути увагу на те, що Чес самі грали в футбол, а Кольчонерос не давали грати супернику. В цьому і різниця. Грати з суперником в футбол і пробивати стіну його оборони - це різні речі, це різний футбол. Все це зрозуміло. На Камп Ноу так само рідко хто намагається грати у футбол - хіба що миші та огірки цього сезону, леви з меренгами ще зіграють, проте позбавлена звичної винахідливості "укатайка" (онлайн-коментар Атлетіко-Барса (с)) заради самого контролю м'яча трапляється лічені рази.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 18:45
CamiloВпродовж усього цьогорічного зимового періоду не полишає відчуття того, що абсолютно будь-які, навіть найочевидніші, висновки щодо гри та подальшого розвитку Барси варті лише того, щоб повернутися до них вже після закінчення сезону. Ось і зараз - після феєрії з Валенсією вдома вчорашня гра у переважній своїй тривалості сприймалася як не дуже вдалий пошук нових рішень у атаці, за умов ледь не апатичної пересиченості м'ячем більшості гравців. Різниця між грою вдома та на виїзді вкрай разюче впадає у вічі, щоб цього не помічати. Цікаво, яке у Вас цьому є пояснення, адже ідентичні явища існували ще до -10 у середньому по Мадриду ? Якщо порівнювати вчорашній матч і матч з Валенсією, то тут необхідно звернути увагу на те, що Чес самі грали в футбол, а Кольчонерос не давали грати супернику. В цьому і різниця. Грати з суперником в футбол і пробивати стіну його оборони - це різні речі, це різний футбол.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 18:42
Madridist_91При Гвардиоле всегда самая слабое звено Барсы - защита. И это не так видно потому, что кулес всегда владеет мячом. Я б не сказав, що завжди. Просто Пуйоль і Піке зараз не в найкращій формі. От і виходить...
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
27 февраля, 16:57
При Гвардиоле всегда самая слабое звено Барсы - защита. И это не так видно потому, что кулес всегда владеет мячом.
Camilo, iSport.ua
Camilo
27 февраля, 16:37
Впродовж усього цьогорічного зимового періоду не полишає відчуття того, що абсолютно будь-які, навіть найочевидніші, висновки щодо гри та подальшого розвитку Барси варті лише того, щоб повернутися до них вже після закінчення сезону. Ось і зараз - після феєрії з Валенсією вдома вчорашня гра у переважній своїй тривалості сприймалася як не дуже вдалий пошук нових рішень у атаці, за умов ледь не апатичної пересиченості м'ячем більшості гравців. Різниця між грою вдома та на виїзді вкрай разюче впадає у вічі, щоб цього не помічати. Цікаво, яке у Вас цьому є пояснення, адже ідентичні явища існували ще до -10 у середньому по Мадриду ?
AlteRReel, iSport.ua
AlteRReel
27 февраля, 16:10
vmylenko Не бачу ніяких хитрощів. Просто Мессі зметикував швидко, на відміну від багатьох інших подібних випадків. От і все. один подобный гол атлетам он уже забивал,в 2008(6:1 итог),тогда на воротах стоял Григори Купе если не ошибаюсь.Ну вообще хочу сказать что такие моменты безусловно бриаллиант,украсят любую карьеру,у Месси не исключение.Сегодня при просмотре такое возникло чувство,что вот еще одна убедительная заявка на причисление себя к пантеону футбольных богов.А сколько уже таких было,и будет...моментов
klaxon89, iSport.ua
klaxon89
27 февраля, 16:05
vmylenko Не бачу ніяких хитрощів. Просто Мессі зметикував швидко, на відміну від багатьох інших подібних випадків. От і все. esta bien)
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 15:41
vmylenko Ну да, зрівняли гол, забитий за правилами, з фальшуванням Марадони.klaxon89 Я не ототожнював, а мав на увазі, що такі маленькі хитрощі заради перемоги своєї команди - це надає цій перемозі особливого присмаку. Так само як і підступність, тільки там присмак інший) Не бачу ніяких хитрощів. Просто Мессі зметикував швидко, на відміну від багатьох інших подібних випадків. От і все.
klaxon89, iSport.ua
klaxon89
27 февраля, 15:32
vmylenko Ну да, зрівняли гол, забитий за правилами, з фальшуванням Марадони. Я не ототожнював, а мав на увазі, що такі маленькі хитрощі заради перемоги своєї команди - це надає цій перемозі особливого присмаку. Так само як і підступність, тільки там присмак інший)
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 15:12
klaxon89Якщо я не помиляюсь, Анрі у свій час не раз так забивав, і особливих нарікань тоді не було. А ще я дивуюсь як дехто пише, мовляв він, падла, в порожні ворота забив. Я тоді дивився інший матч, почитав коментарі - повірив. Вранці дивлюсь, а там така нічогенька "банка". Як би там не було, зі свого боку він молодець. Це як рука Суареса чи Марадони, тільки в набагато менших масштабах. На що звернув увагу, так це з якою радістю реагував на гол Гвардіола. Я коли це побачив, то чомусь впевнився, що як мінімум на наступний сезон він залишиться в "Барсі" Ну да, зрівняли гол, забитий за правилами, з фальшуванням Марадони.
klaxon89, iSport.ua
klaxon89
27 февраля, 14:57
Якщо я не помиляюсь, Анрі у свій час не раз так забивав, і особливих нарікань тоді не було. А ще я дивуюсь як дехто пише, мовляв він, падла, в порожні ворота забив. Я тоді дивився інший матч, почитав коментарі - повірив. Вранці дивлюсь, а там така нічогенька "банка". Як би там не було, зі свого боку він молодець. Це як рука Суареса чи Марадони, тільки в набагато менших масштабах. На що звернув увагу, так це з якою радістю реагував на гол Гвардіола. Я коли це побачив, то чомусь впевнився, що як мінімум на наступний сезон він залишиться в "Барсі"
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 14:42
7patoдеякі "фани"на Мессі звісно накинулись і будуть йому ще пару тижнів згадувати його гол,хоча гол то чистий=)... пам'ятаю колись теж були спори на сайті фут.юа з приводу такого самого голу МЮ в ворота Лілля в плей-офф ЛЧ,тоді теж багато "спеців" звинувачувало МЮ в нечесній грі. "Фани" будуть накидувать на всіх і вся. Така вже у них природа.
7pato, iSport.ua
7pato
27 февраля, 14:34
деякі "фани"на Мессі звісно накинулись і будуть йому ще пару тижнів згадувати його гол,хоча гол то чистий=)... пам'ятаю колись теж були спори на сайті фут.юа з приводу такого самого голу МЮ в ворота Лілля в плей-офф ЛЧ,тоді теж багато "спеців" звинувачувало МЮ в нечесній грі.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 14:21
_Independent_Володя, звідки ви скріншоти берете, ці які в пости вставляєте? З сайтів різних іспанських спортивних видань.
_Independent_, iSport.ua
_Independent_
27 февраля, 14:05
Володя, звідки ви скріншоти берете, ці які в пости вставляєте?
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
27 февраля, 13:48
Baggio R.Всетаки это уже имидж игрока влияет на ситуацию, забил Месси - гениально, а забей Роналду, Ибрагимович, Балотелли, Пепе какойто - жулик, только так играть и может. Навіть якби забив Жозе Моуріньо (звісно, якби він був заявлений на чемпіонат і мав право вийти на поле), то я б такого не сказав:-) "Жулік" - це коли рукою підігруєш (ага, як Мессі в першому таймі). А коли дієш в рамках правил... Це так можна договоритись до наступного. Пас Шаві за спини захисників, Мессі вибігає, назустріч Куртуа - і раптом Ремі підсковзується, падає, і Мессі просто опиняється навпроти порожніх воріт. "Це ж не фейр-плей, що, не міг почекати, поки голкіпер підніметься?":-)))
1
2
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100