БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

Messinfonia і "маленький Алвес"

20 февраля 2012, 01:04
Оце тобі й третя команда Прімери. Ну, прямо як у "найкращі" роки української вищої ліги...
Messinfonia і "маленький Алвес"

А я хотів про Монтойю... Власне, весь перший тайм я якраз слідкував за молодим (20 років) уродженцем містечка Ґава, що в 20 кілометрах від Барселони. Мартін в цьому сезоні вперше вийшов в складі першої команди, а всього це лише третій матч Монтойї за головну команду Каталонії. Тому порівнювати з Куенкою чи Тіаго, та навіть з Тельо не дуже коректно.

Звісно, позиція правого захисника в Барселоні, "позиція Дані Алвеса", вона до чогось зобов'язує. Наприклад, до впевненої гри перш за все в захисті - бо бразилець цим якраз і не відзначається, він частіше створює небезпечні моменти біля чужих воріт, ніж ліквідовує біля своїх. Ясно, що Монтойя вперед так часто не ходив - і боявся-перестраховувався, та й партнери його не дуже помічали. В хорошому сенсі - бо Монтойя по суті не є частиною першої команди, і на ньому комбінації, на відміну від того ж таки Алвеса, не зав'язуються. Було кілька моментів, коли Алексіс міг зіграти на Мартіна, але вирішував інакше (і не завжди це виходило на краще, до речі).

Кілька разів Монтойя підключався до атак аж до стадії передачі чи навіса в штрафний. Точність юнака підводила, втім для того, аби відчути командну гру, влитись в неї, цього було в принципі досить. До кінця першого тайму Мартін освоївся і ходив вперед вже регулярно. Хоча й, повторюсь, це було не так, як у Алвеса - та й партнери очевидно підстраховували молодого хлопця, Сеск раз за разом зміщувався на правий фланг, Мессі також інколи там з'являвся. Ну, а Санчес просто закривав всю праву частину атаки.

От у захисті Монтойя не порадував. Гол Пьятті, він же і його, Мартіна. Коли Пабло рвонув до воріт, тримав його саме 35-й номер Барси, бо більше було нікому. Піке спиною не міг відчути переміщення гравця, а Монтойя все бачив і теоретично контролював. Так, питання в тому епізоді є і до Вальдеса, але це не відміняє помилки правого захисника Барси. Втім, виявилась вона несмертельною, так що, можливо, ми його ще побачимо в цьому чемпіонаті.

Несмертельною та помилка виявилась тому, що Валенсія знову, як і в кубковому поєдинку, розвалилась після пропущеного голу. Точніше, "двійничка" (5 хвилин різниці) Мессі - і далі все Барселона грала у своє і глядачів задоволення, якого, зізнаюсь, вже давненько не було. Не радувала тільки кількість не використаних моментів, але за такого рахунку ті дві перекладини і купа інших епізодів не грають особливої ролі. Звісно, якщо їх використати як посібник "Як не треба грати в атаці" на наступні матчі, особливо в Лізі Чемпіонів.

Про Мессі говорити нічого - король він і є король. Чотири голи, перекладина (після удару головою!), купа невикористаних моментів і невикористаних партнерами передач. Відставання від Кріштіано Роналдо скорочене до 1 гола, 28-27. А каре стало гарним подарунком (хоча - який це подарунок, це робота, важка і результативна) до 200-го матчу в Прімері. Всі у складі Барси, як ви розумієте.

Схоже, проблемний початок року і у команди в цілому, і у Ліонеля відступає. Принаймні, гра команди почала нагадувати себе найкращих зразків, Іньєста виглядав уже краще, ніж в попередніх зустрічах, Шаві повернувся на поле і відразу забив, Тіаго почувається в центрі поля вже майже хазяїном. Та й Тельо на лівому фланзі зіграв ну аж ніяк не гірше за Педро (хоча тут більше питання до 17-го номера Барси). І центр захисту не нагадував себе в Памплоні. Отже, можна, напевно, сказати, що спад якщо й не подолано остаточно, то зроблено серйозний крок нагору. Перед вирішальними стадіями Ліги Чемпіонів, останнім (?) Ель Класіко сезону та фіналом Копа дель Рей це не може не радувати.

І тільки Вілья сидів на трибуні якийсь занадо замислено-сумний. Чи то свою колишню команду шкода, чи то думав про те, де Гвардіола знайде йому місце в старті після відновлення від тяжкої травми...

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
УНГВАР, iSport.ua
УНГВАР
20 февраля, 22:37
УНГВАР Думаю, що знаю) Десь читав таке, насправді. І не треба на "Ви", бо мене аж коробить.vmylenko Я називаю на "Ви" всіх адекватних людей, з якими не знайомий особисто (або не спілкуюсь регулярно в асьці-скайпі). Це такий принцип, вибачте. Я називаю на "ти" всіх людей, якщо тільки вони не вимагають звертання на "ви" або вже поважного віку. Так що якщо щось, вибач :)
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
20 февраля, 22:07
УНГВАРНіхто і ніколи не програв гандикап +10 в Прімері. Дарма сподіватисьvmylenko Ви думаєте, чи знаєте?УНГВАР Думаю, що знаю) Десь читав таке, насправді. І не треба на "Ви", бо мене аж коробить. Я називаю на "Ви" всіх адекватних людей, з якими не знайомий особисто (або не спілкуюсь регулярно в асьці-скайпі). Це такий принцип, вибачте.
УНГВАР, iSport.ua
УНГВАР
20 февраля, 22:01
УНГВАРНіхто і ніколи не програв гандикап +10 в Прімері. Дарма сподіватисьvmylenko Ви думаєте, чи знаєте? Думаю, що знаю) Десь читав таке, насправді. І не треба на "Ви", бо мене аж коробить.
цика, iSport.ua
цика
20 февраля, 20:09
УНГВАРНіхто і ніколи не програв гандикап +10 в Прімері. Дарма сподіватись Колись за перемогу давали два очка.Тобто потрібно було відіграти 7 очок. Чи були такі факти. В 90-х Барса часто відігравала солідний гандикап, здається і 6 очок було.Хоча можу помилятись
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
20 февраля, 17:19
УНГВАРНіхто і ніколи не програв гандикап +10 в Прімері. Дарма сподіватись Ви думаєте, чи знаєте?
УНГВАР, iSport.ua
УНГВАР
20 февраля, 14:43
Ніхто і ніколи не програв гандикап +10 в Прімері. Дарма сподіватись
Капитан Анархист, iSport.ua
Капитан Анархист
20 февраля, 13:52
Отличный вечер для "Барсы" и Лео Месси, ужасный для "Валенсии" и Унаи Эмери. Может быть, ему не следовало отказываться от связки Альба - Матье. Уже по первому тайму было видно, что француз наелся на несколько матчей вперед - его взгляд об этом говорил. Помощи от Пьятти ждать не приходилось. Правый фланг защиты тоже не справлялся, центр был безнадежно проигран. Банеги ужасно не хватало "Летучим мышам". Эту потерю будет очень нелегко перенести...
цика, iSport.ua
цика
20 февраля, 13:23
vmylenko Реал не відпустить. Надія помирає останньою : )
AlteRReel, iSport.ua
AlteRReel
20 февраля, 13:15
цика Я переконаний, що з ниніжньою Барсою та Реалом на дистанції жоден клуб в Європі не зміг би конкурувати. В Испанском чемпионате не смог бы... а так.Ну "лягают" под Реал соперники,в большинстве своем, что тут скажешь.Не могу избавиться от ощущения.В этом сезоне это прекрасно видно))
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
20 февраля, 12:53
цика Та я це розумію, але коли був період, що йому голи важко давались, то було відчуття, що йому потрібна перезавантаження.Так вийшло, що Іньєста,Хаві чи Сеск з різних причин пропускали матчі. Тепер вони свіжими можуть підійти до найвідповідальнішої частини сезону.Звичайно, Хаві, в силу свого віку, потребує більше відпочинку ніж відносно молодий Лео. П.С. В мене відчуття, що цього року повториться сезон94р( та й 93 і 92 була схожа історія), коли Барса в останньому турі "випадково" стала чемпіоном. Реал не відпустить.
Baggio R., iSport.ua
Baggio R.
20 февраля, 12:13
цика Я переконаний, що з ниніжньою Барсою та Реалом на дистанції жоден клуб в Європі не зміг би конкурувати. Какраз на дистанции Валенсия (не лишись она за последние 2 года 4х ключевых игроков) могла бы вполне составить конкуренцию и на дистанции, и в личных встречах. А насчет Европы и дистанций то вот так сугубо по цифрам Баса 23 матча - 51 очко, М.Сити 25 - 60, МЮ 25 - 58, Боруссия 22 - 49
цика, iSport.ua
цика
20 февраля, 11:59
Baggio R.Проблема в том что Валенсию каждый год раскупают как на ярмарке и они не могут собрать команду которая бы могла реально побороться хотябы в одном сезоне за чемпионство! Я переконаний, що з ниніжньою Барсою та Реалом на дистанції жоден клуб в Європі не зміг би конкурувати.
цика, iSport.ua
цика
20 февраля, 11:57
vmylenko Справа в тому, що Мессі ж зараз не тільки (а іноді і не стільки) центрфорварда грає, а й "роль Шаві". От зараз сеньор Ернандес Креус повернувся, то мабуть можна і дати відпочинок. А так... Та я це розумію, але коли був період, що йому голи важко давались, то було відчуття, що йому потрібна перезавантаження.Так вийшло, що Іньєста,Хаві чи Сеск з різних причин пропускали матчі. Тепер вони свіжими можуть підійти до найвідповідальнішої частини сезону.Звичайно, Хаві, в силу свого віку, потребує більше відпочинку ніж відносно молодий Лео. П.С. В мене відчуття, що цього року повториться сезон94р( та й 93 і 92 була схожа історія), коли Барса в останньому турі "випадково" стала чемпіоном.
Baggio R., iSport.ua
Baggio R.
20 февраля, 11:50
Проблема в том что Валенсию каждый год раскупают как на ярмарке и они не могут собрать команду которая бы могла реально побороться хотябы в одном сезоне за чемпионство!
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
20 февраля, 11:47
цикаЯ думаю, що Мессі потрібно дати відпочити.Але наступний матч із Атлетико, який непогану форму набрав.Можливо із Баєром випустити із другого тайму?Шкода, що Сеск не забив в падінні із розвороту після передачі Іньєсти (: Справа в тому, що Мессі ж зараз не тільки (а іноді і не стільки) центрфорварда грає, а й "роль Шаві". От зараз сеньор Ернандес Креус повернувся, то мабуть можна і дати відпочинок. А так...
цика, iSport.ua
цика
20 февраля, 11:45
menacantНе заперечуючи переваги Барси все ж зазначу що кіпери Валенсії у матчах з нею пропускають доволі дивні і необов"язкові голи. Навіть виглядають якимись безпорадними. І з Касільясом таке помічв саме проти Барси. Мабуть мандраж якийсь чи бозна-що) Та ну, якби не кіпер Валенсії, то Барса ще б голів 5 забила
цика, iSport.ua
цика
20 февраля, 11:44
Я думаю, що Мессі потрібно дати відпочити.Але наступний матч із Атлетико, який непогану форму набрав.Можливо із Баєром випустити із другого тайму?Шкода, що Сеск не забив в падінні із розвороту після передачі Іньєсти (:
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
20 февраля, 11:23
menacantНе заперечуючи переваги Барси все ж зазначу що кіпери Валенсії у матчах з нею пропускають доволі дивні і необов"язкові голи. Навіть виглядають якимись безпорадними. І з Касільясом таке помічв саме проти Барси. Мабуть мандраж якийсь чи бозна-що) Ну да. А скільки "Дієго Лопес" вчора потягнув?
menacant, iSport.ua
menacant
20 февраля, 11:16
Не заперечуючи переваги Барси все ж зазначу що кіпери Валенсії у матчах з нею пропускають доволі дивні і необов"язкові голи. Навіть виглядають якимись безпорадними. І з Касільясом таке помічв саме проти Барси. Мабуть мандраж якийсь чи бозна-що)
LeXander, iSport.ua
LeXander
20 февраля, 02:29
Вот вам и Барса без Хави и Валенсия без Банеги.
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
20 февраля, 02:09
KobzaВаленсия как всегда, 1 гол и всё, поплыли, абсолютно безвольная командаAlteRReel Эмери там вообще че делает? никак не пойму.. Ну а что? Они ж не ставят ему задачу на 1 или 2 место. Так пусть он каждый год 3 место занимает. Плохо что ли?
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
20 февраля, 02:09
Madridist_91 не сказал быAlteRReel Что ты не сказал бы ,что Роналду был на редкость безадрным игроком в тот вечер,а все нападения Реала не знало что им делать )) в тот вчерер - да, но он не такой беззубый был, как Валенсия сегодня.
Kobza, iSport.ua
Kobza
20 февраля, 01:55
KobzaВаленсия как всегда, 1 гол и всё, поплыли, абсолютно безвольная командаAlteRReel Эмери там вообще че делает? никак не пойму.. вот абсолютно такое же впечталение, вернее остуствие какого то однозначного впечатления от работы Уная
AlteRReel, iSport.ua
AlteRReel
20 февраля, 01:49
KobzaВаленсия как всегда, 1 гол и всё, поплыли, абсолютно безвольная команда Эмери там вообще че делает? никак не пойму..
Kobza, iSport.ua
Kobza
20 февраля, 01:42
Валенсия как всегда, 1 гол и всё, поплыли, абсолютно безвольная команда
1
2
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100