БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

El rey ha muerto?

11 февраля 2012, 23:32
(11 февраля 2012, 23:42)
Дещо за мотивами матчу Осасуна-Барселона.
El rey ha muerto?

Що ж, радійте. Барселона програла - це завжди подія і завжди привід. Але зараз, цього разу це привід не тільки зловтішатись чи посипати голову попелом (залежно від того, під яким кутом і в яких кольорах дивитись на поєдинок в Памплоні).

Що ж відбулось на Естадіо Рейна де Наварра? А відбулось те, що до певної міри й повинно було відбутись. Хоча б зважаючи на результат поєдинка першого кола. Такі поразки, як 0:8, вони не забуваються і стукають попелом Клааса довго. А тут такий шанс. Згадайте, як минулого року скромний Спортінг Мануеля Пресіадо обіграв Реал на Сантьяго Бернабеу (і як возив вдома на Ель Моліноні). А все за ті слова Жозе Моуріньо на адресу головного тренера. Маленькі клуби, вони не забувають образ і чекають на свій шанс.

А що ж Барселона? А Барселона, як та змія, міняє шкіру. Поступово - це взагалі не швидкий процес в командах еволюційних, а не тих, які живуть за принципом "новий сезон - купили новий склад". Процес тривалий, болісний, але необхідний. Треба просто розуміти, що вічно Барса 2009-2011 існувати просто не може. Своєю яскравою грою, своїми великими, величними результатами вона не тільки завоювала весь світ, а й стала заручницею самої себе. І Гвардіола, прекрасно розуміючи і прогнозуючи майбутнє (з кожним матчем, особливо в такі моменти, він все більше і більше відкривається як тренер), грає на випередження.

Звісно, можна сказати, що Пеп просто страхується перед першим матчем лігочемпіонського плей-офф. Так, і це має місце. Але тут ще й інше. Молодь, безперечно талановита (питання тільки до рівня таланту) і здібна, отримує свій шанс. Навіть не так - не отримує шанс, а починає вживлюватись в організм, який скоро чи не скоро, але почне зношуватись. Вживлюється для заміни застарілих деталей, для омолодження, оновлення. Так, ситуація зараз до певної міри доречна - битва за чемпіонство майже програна, нинішній Реал не наздогнати, тож можна експериментувати. Але все одно відповідальності за результат ніхто не знімав. І він, цей результат, робить уже молодь - гольовий пас Куенки, гол Тельо. Ще вчора вони були ніхто, зараз вже потенційна зміна лідерами. А прийде час, і з потенційної перетвориться в реальну зміну.

І ще про одну зміну хочеться сказати. Гвардіола змінює не тільки склад команди, він трансформує гру. Вже було сказано про Алексіса Санчеса, гравця явно не "гоббітського" пошибу. Хочу звернути вашу увагу на Ісаака Куенку. Він грає так, як ще недавно в Барселоні ніхто не грав (не ситуативно, а постійно). Барселона епохи "двох Вухатих" грала здебільшого через центр, через Мессі. А зараз гра змінилась. І голи тому свідчення. Десь подівались проходи Мессі (не "десь", а "під нападаючими" чи й взагалі в центрі поля, де частіше став грати Мессі, "підсиджуючи", заміняючи Шаві - і я згоден з Васілієм Уткіним в тому, що Ліонель провів дуже корисний поєдинок, корисний і важливий, перш за все для самого себе, для розуміння себе у нових умовах), зате є довгі навіси, простріли. А завтра буде ще щось - залежно, скажімо, від літньої трансферної політики. Чи й просто від бачення майбутнього Гвардіолою.

Він отримує нові виклики, отримує чи створює - неважливо. Але він знає, що і як треба робити. І робить. Це не Моуріньо, "прийшов під купу грошей і нових гравців, зробив результат і пішов". Це починає бути схожим на сера Алекса. Одну команду Гвардіола вже створив. Команду велику і величну. Зараз, от прямо зараз на ваших і наших очах, він будує нову. Будує в отаких матчах (які можуть завершуватись в будь-який бік - забий Сеск в самому кінці, і була б нічия, і враження вже були б іншими, правда?), а де ж іще її створювати, не в безкінечних же перемогах? Будує, спираючись в тому числі і на власні, кантерівські сили. І це не може не радувати. Бо це і є Барселона.

Так, король, здається, помирає. Але в той же час він і народжується. Тож viva el rey!

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
13 февраля, 12:38
vmylenko Піду гроші требувать.Kremen він Березовчука Вам в оренду віддасть=))))) тапочки і пиво буде приносити,хоч якась користь))))) Ну, не знаю. Після автоголу в єврокубковому матчі з Динамо я б пиво точно не довірив...
Kremen, iSport.ua
Kremen
13 февраля, 11:53
KremenДо речі, Ваші тези про омолодження складу,введення нових гравців, мотивацію в ЛЧ і Кубку Іспанії та про програний чемпіонат підтвердив Мирон Богданович в сьогоднішньому інтерв'ю!!! Напевно, прочитав Вашу статтю і підтвердив=))))vmylenko Піду гроші требувать. він Березовчука Вам в оренду віддасть=))))) тапочки і пиво буде приносити,хоч якась користь)))))
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
13 февраля, 11:46
KremenДо речі, Ваші тези про омолодження складу,введення нових гравців, мотивацію в ЛЧ і Кубку Іспанії та про програний чемпіонат підтвердив Мирон Богданович в сьогоднішньому інтерв'ю!!! Напевно, прочитав Вашу статтю і підтвердив=)))) Піду гроші требувать.
Kremen, iSport.ua
Kremen
13 февраля, 11:44
До речі, Ваші тези про омолодження складу,введення нових гравців, мотивацію в ЛЧ і Кубку Іспанії та про програний чемпіонат підтвердив Мирон Богданович в сьогоднішньому інтерв'ю!!! Напевно, прочитав Вашу статтю і підтвердив=))))
Kremen, iSport.ua
Kremen
13 февраля, 09:03
vmylenko Ну, поразка ж від поразки відрізняється. Я думаю, це була реакція на суддівство. (Воно таки погане в Іспанії, хоча напевно не кулес і меренгос нарікати на нього найбільше.) ну так вже всі звикли, що коли Реал поступається в рахунку, слід очікувати вилучення і пенальті в сторону його суперника:)
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
13 февраля, 08:03
KremenДо речі, пане Володимире,сьогодні з'явилась інформація, що вже після матчу арбітр вилучив Маскерано і показав попередження Гвардіолі? Як думаєте,все-таки Пеп лукавив,що чемпіонат не такий важливий, і дійсно переживав і був незадоволений результатом,тому власне і такі емоції,чи все-таки це реакція на незараховані голи Санчеса (реакція тренера) і реакція людини,яка ніколи в принципі своєю стриманістю не славилась (Маскерано)? Мені здається, що це поєднано, все-таки Барса це бренд і програвати в навіть неважливому матчі чемпіонату,який майже програний, це удар по бренду і по самолюбству гравців і тренерів! Ну, поразка ж від поразки відрізняється. Я думаю, це була реакція на суддівство. (Воно таки погане в Іспанії, хоча напевно не кулес і меренгос нарікати на нього найбільше.)
Kremen, iSport.ua
Kremen
13 февраля, 01:37
До речі, пане Володимире,сьогодні з'явилась інформація, що вже після матчу арбітр вилучив Маскерано і показав попередження Гвардіолі? Як думаєте,все-таки Пеп лукавив,що чемпіонат не такий важливий, і дійсно переживав і був незадоволений результатом,тому власне і такі емоції,чи все-таки це реакція на незараховані голи Санчеса (реакція тренера) і реакція людини,яка ніколи в принципі своєю стриманістю не славилась (Маскерано)? Мені здається, що це поєднано, все-таки Барса це бренд і програвати в навіть неважливому матчі чемпіонату,який майже програний, це удар по бренду і по самолюбству гравців і тренерів!
Kremen, iSport.ua
Kremen
13 февраля, 01:33
хахаха, ну я ще такого не бачив! пост називається "Дещо за мотивами матчу Осасуна-Барселона", йде обмін думками з приводу гри,складу і проблем Барси і тут...вибух... "Розумово здібна людина" питає: А сколька турав в Ла Лігє???)) куди світ котиться....
Axeль, iSport.ua
Axeль
12 февраля, 22:33
vmylenko Ну, і дуже допомогли МЮ закалка? Вилетіли в ЛЄ. Щось я такого в останні років 5-7 не пригадаю, шоб гранд так позорився.Madridist_91 Ну иногда и гранды проигрывают Отож:) Мілан також позорився в ЛЧ пару років поспіль)
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
12 февраля, 18:04
vmylenko Ну, і дуже допомогли МЮ закалка? Вилетіли в ЛЄ. Щось я такого в останні років 5-7 не пригадаю, шоб гранд так позорився. Ну иногда и гранды проигрывают
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 15:45
Axeль Не вірю чомусь. Інтер нестабільний, Мілан, Юве і інші команди Серії А як на мене не мають такої міці і закалки як старушка англія з її МЮ і Ман Сіті... Ну, і дуже допомогли МЮ закалка? Вилетіли в ЛЄ. Щось я такого в останні років 5-7 не пригадаю, шоб гранд так позорився.
Axeль, iSport.ua
Axeль
12 февраля, 15:36
AxeльЕра Барси поступово закінчується - а це значить, що зовсім скоро ми знову станемо свідками англійської колотнечі за перемогу в ЛЧ...vmylenko А мені здається, що скоріше італійської. Їх оно вже скільки в плей-офф вийшло - так це вони ще піднімаються. Не вірю чомусь. Інтер нестабільний, Мілан, Юве і інші команди Серії А як на мене не мають такої міці і закалки як старушка англія з її МЮ і Ман Сіті...
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 15:11
AxeльЕра Барси поступово закінчується - а це значить, що зовсім скоро ми знову станемо свідками англійської колотнечі за перемогу в ЛЧ... А мені здається, що скоріше італійської. Їх оно вже скільки в плей-офф вийшло - так це вони ще піднімаються.
Axeль, iSport.ua
Axeль
12 февраля, 15:09
Ера Барси поступово закінчується - а це значить, що зовсім скоро ми знову станемо свідками англійської колотнечі за перемогу в ЛЧ...
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 13:01
Floyd Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів. Тому це не обзивання, а констатація факта. Я ж не називаю "дебілоїдами" тих людей, думки яких не збігаються з моїми. Бо вони думають, мислять - інакше, не так, як я, але це їх (і моє) право. А людина, яка не здатна прокрутити в голові елементарну схему - неповноцінна. Відстала.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 13:00
Floyd Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів. По-перше, це було сказано не конкретно Вам (якщо Ви сприйняли це на свою адресу - значить, це або правда, або Ваші комплекси). По-друге, суспільство, яке займається тільки написанням тупих коментів і інформаційним попрошайнічєством - на більше не заслуговує. Людина, яка не може знайти інформацію елементарного рівня (укр.рос.Вікіпедія), не є, на моє глибоке переконання, розумово дієздатною і адекватною.
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
12 февраля, 12:59
vmylenko Дінешся. Не корми тролля, не потакай ледацюзі - і він не буде таким. Бо це просто буде йому невигідно. Чому негри в США такі ахуєвші і нічим не займаються, крім незаконних промислів? Бо це їм вигідно - жити на соціалку. Їм більшого не треба. А якби їх не "кормили" так, як це робиться зараз - були б як звичайні білі люди, ходили б на роботу ітд. Пожалуй тут я с вами соглашусь.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 12:57
Madridist_91 Да, я согласен с Вами на счёт этого, чтоб если каждый у себя приберёт, то чище будет. Но вот такой народ сейчас пошёл, лень самим искать...лучше пусть за тебя другой поищет или скажет. Но от этого никуда не денишься. Дінешся. Не корми тролля, не потакай ледацюзі - і він не буде таким. Бо це просто буде йому невигідно. Чому негри в США такі ахуєвші і нічим не займаються, крім незаконних промислів? Бо це їм вигідно - жити на соціалку. Їм більшого не треба. А якби їх не "кормили" так, як це робиться зараз - були б як звичайні білі люди, ходили б на роботу ітд.
Floyd, iSport.ua
Floyd
12 февраля, 12:56
vmylenko Хе-хе. От він, рівень наших читачів. Ну, власне, такий традиційний трамвайно-тролейбусний рівень спілкування. Юначе, по-перше, покажіть, де я кого обізвав. Це раз. По-друге, цей мій особистий блог - і тут я таки бог. Це два. Ну, а про третє ми поговоримо після Вашої відповіді. Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 12:55
Floyd И мне как-то похер дадите ли вы мне бан или нет. Так что уважаемый пошел ты в жопу. Хе-хе. От він, рівень наших читачів. Ну, власне, такий традиційний трамвайно-тролейбусний рівень спілкування. Юначе, по-перше, покажіть, де я кого обізвав. Це раз. По-друге, цей мій особистий блог - і тут я таки бог. Це два. Ну, а про третє ми поговоримо після Вашої відповіді.
Floyd, iSport.ua
Floyd
12 февраля, 12:52
vmylenko "Тут" - бо я тут вдома. Це мій блог. І тут я буду вчити, якщо захочу. А я хочу. Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів. А те, що один в полі не воїн, це я якось переживу. Не перший день, знаєтє лі. Зате хоч у себе територію розчищу. Якби кожен хоча б у себе поприбирав, то було б набагато чистіше. ЗІ. Ви не задумувались, звідки взялись шанувальники шансону і телешоу? 20 років тому їх же не було. А от від такої позиції і взялись. И мне как-то похер дадите ли вы мне бан или нет. Так что уважаемый пошел ты в жопу.
Floyd, iSport.ua
Floyd
12 февраля, 12:51
vmylenko "Тут" - бо я тут вдома. Це мій блог. І тут я буду вчити, якщо захочу. А я хочу. Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів. А те, що один в полі не воїн, це я якось переживу. Не перший день, знаєтє лі. Зате хоч у себе територію розчищу. Якби кожен хоча б у себе поприбирав, то було б набагато чистіше. ЗІ. Ви не задумувались, звідки взялись шанувальники шансону і телешоу? 20 років тому їх же не було. А от від такої позиції і взялись. А кто вам давал право обзывать обзывать бллогеров этого ресурса? Вы бог?
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
12 февраля, 12:49
vmylenko "Тут" - бо я тут вдома. Це мій блог. І тут я буду вчити, якщо захочу. А я хочу. Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів. А те, що один в полі не воїн, це я якось переживу. Не перший день, знаєтє лі. Зате хоч у себе територію розчищу. Якби кожен хоча б у себе поприбирав, то було б набагато чистіше. ЗІ. Ви не задумувались, звідки взялись шанувальники шансону і телешоу? 20 років тому їх же не було. А от від такої позиції і взялись. Да, я согласен с Вами на счёт этого, чтоб если каждый у себя приберёт, то чище будет. Но вот такой народ сейчас пошёл, лень самим искать...лучше пусть за тебя другой поищет или скажет. Но от этого никуда не денишься.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
12 февраля, 12:46
FloydСколько туров в Ла Лиге?Madridist_91 38vmylenko Потакайте, потакайте. Тільки не тут. Бо бан - штука тонкая... ;-)Madridist_91 Владимир ну зачем же Вы тут учите людей. Вы только один, а один в поле не воин. "Тут" - бо я тут вдома. Це мій блог. І тут я буду вчити, якщо захочу. А я хочу. Бо мені не подобається жити в суспільстві дебілоїдів. А те, що один в полі не воїн, це я якось переживу. Не перший день, знаєтє лі. Зате хоч у себе територію розчищу. Якби кожен хоча б у себе поприбирав, то було б набагато чистіше. ЗІ. Ви не задумувались, звідки взялись шанувальники шансону і телешоу? 20 років тому їх же не було. А от від такої позиції і взялись.
Madridist_91, iSport.ua
Madridist_91
12 февраля, 12:39
FloydСколько туров в Ла Лиге?Madridist_91 38vmylenko Потакайте, потакайте. Тільки не тут. Бо бан - штука тонкая... ;-) Владимир ну зачем же Вы тут учите людей. Вы только один, а один в поле не воин.
1
23
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100