БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

Що таке є Segunda B

05 февраля 2012, 12:43
(05 февраля 2012, 12:44)
Люблю лазити по маленьких дивізіонах і командах (особливо в Іспанії). Вирішив поділитись спостереженнями з вами.
Що таке є Segunda B

Отже, Сегунда Б розливу-2011/12. Чотири групи, розділені чітко за регіональним принципом (пригадую, як київські команди в другій лізі грали в різних групах; та й Суми в західній групі другої ліги - це смішно).

Група 1 - Астурія, Канари, Кастілія - Ла Манча, Мадрид і Галісія. Себто центр і північний захід Іспанії (центр це столиця та околишні території, а ПЗ - звісно ж тамтешня "Галичина", вотчина Депора).

В Іспанії інститут резервних команд досить сильно розповсюджений (у свій час вони навіть в Кубку потужно грали, про це якось іншим разом). В першій групі, наприклад, грають дублі відразу чотирьох мадридських команд - Реала, Атлетіко, Райо і Гетафе. Ну, і Спортінга з Сельтою. Цікаво, що в складі РМ Кастільї (таке ім'я зараз носить дубль Реала) грає на позиції вінгера такий собі Denis. Це син відомого російського футболіста Дмітрія Чєришева, Дєніс Чєришев. Вже більше півсотні матчів провів, забиває потроху.

З відомих команд варто виділити наступні. В першу чергу це, звісно ж, Тенеріфе, яке на початку 90-х двічі поспіль відбирало чемпіонський титул у Реала і вручало його Барселоні. А тепер от грає з Реалом-2 в одній групі. Канарці тільки-но прилетіли в Сегунду Б, так що у них справжнє піке - в 2010-му з Прімери, в 2011-му з Сегунди. Таке трапляється. А колись Chicharreros грали в півфіналі Кубку УЄФА (Шальке програли 1:2 за сумою).

Трохи раніше вилетіло з "вишки" Альбасете - 2005-го. В Сегунді Б теж перший сезон (з 1990-го). А Ов'єдо (те саме, де грав наш-не-наш Віктор Онопко) аж 2001-го востаннє грав в Прімері. Астурійці встигли навіть в Терсері пограти з того часу, правда, вони туди вилітали через фінансові труднощі відразу з Сегунди.

До речі, найбільший стадіон - 30500 місць - саме у Ов'єдо. А взагалі "десятитисячників" (10000 і більше) в цій групі аж троє. Ну, власне, всі перераховані мною команди:-). Кастілья грає на стадіоні імені Альфредо ді Стефано (6000). А лідирують в групі два мадридських дублі - Реала та Райо. Так що, можливо, наступного сезону в Сегунді відновиться (після, здається, 15 літньої перерви) так зване "мале Класіко".

Група 2 - це перш за все Басконія. Крім того, Кантабрія, Кастілія і Леон, Ла Ріоха (найменша comunidad autónoma, автономна спільнота, в Іспанії) та Наварра. Північ і "північний центр".

Звісно ж, не без дублів. Більбао Атлетік (хитрі баски просто поміняли порядок слів - і от вам назва для дубля), Реал Сосьєдад Б і Осасуна Б. Але значно цікавіші там недублюючі персонажі. Як вам, наприклад, такий? 1994-го починав сезон в Сегунді Б, за сім років доріс до фіналу єврокубка, а вісім років по тому знову повернувся до третього дивізіону. Так, це ще трохи відомий Депортіво Алавес, або Алавес просто. Після вильоту з Прімери 2006-го прозябав кілька років в Сегунді, звідки звалився в С-Б. Там нібито й непогано почувається, але ж - рівень...

Іще одна цікавинка - в нинішньому складі Алавеса є два легіонери, так один із них - француз Марк Фашан. Як ви вже його забули? А хто з Осера переходив в київське Динамо?;-)

Зовсім недавно грала в еліті Саламанка. Ну, як недавно - 1999-го вилетіла. Але якщо порівняти з Реалом Уніон, який останній свій сезон в Прімері провів 1932-го... До речі, і досі існує. За останні півстоліття провів навіть в Сегунді тільки два сезони - і нічого, не зникає, не знімається. Цікаво, що в складі Уніона грає щирий басконський хлопець з іменем Юрій - Юрій Берчіче Ізета. Звідки у батьків такий дивний вибір - хто зна, може, вони фанати Юрія Гагаріна. А хлопець навіть в Тоттенхемі недавно числився. А ще один Юрко, Yuri de Souza Fonseca, родом з Бразилії, грає в Понферрадіні (в середині минулого десятиліття трохи пограв за Боавішту). Один з найкращих бомбардирів сезону, наряду з Пабло Інфанте (про його клуб нижче).

А от Логроньєс - це зовсім не той клуб, в якому колись грав Олег Саленко. Того не стало 2009-го. Той був Club Deportivo Logroñés, цей - Unión Deportiva Logroñés. Так само Бургос - навіть незважаючи на повну ідентичність назви (Burgos Club de Fútbol)! - веде свою історію з 1994-го року, коли він стартував в регіональних змаганнях. А попередній Бургос СФ, який пограв і в Прімері, закінчився за 11 років до того... І зауважте, історію собі (як усілякі Зірки та Прикарпаття) не приписують!

Ну, і саме в другій групі грає всеіспанський герой 2012-го (згадайте Інфанте), Мірандес, що дійшов до півфіналу Копа дель Рей. Вони, до речі, з Терсери тільки три роки тому піднялись - і вже така популярність. Якраз Мірандес - незважаючи на вчорашню домашню нічию з Аморебьєтою (це не тільки прізвище, а й назва клубу) - лідирує в своїй двадцятці. Алавес - на грані потрапляння в плей-офф (куди виходять по чотири перших команди з кожної групи).

"Десятитисячників" тут чотири, а найбільша арена - 19500 - у Алавеса. Що аж ніяк не дивує, правда?

Група 3 - Каталонія, Валенсія, Арагон і Балеарські острови. Схід, іспанський Левант, якщо хочете (тому ж там і є команда з назвою Леванте).

Ще донедавно тут грала Барселона Б, але зараз барсюки повернулись в Сегунду, тому з дублів тут представлені Мальорка, Сарагоса і Валенсія Месталья (така назва у дублі Валенсії).

Відомих команд тут немає. Є Леріда, але це (див. попередні групи) знов-таки не та історична Unió Esportiva Lleida, яка два рази по сезону грала в Прімері (востаннє в сезоні-93/94). Та влітку 2011-го збанкрутувала, і... А от далі цікаво. Її місце в Сегунді Б було виставлене на аукціон! Купив це місце місцевий бізнесмен Сіско Пуйоль, який назвав новий (менше року!) клуб - Club Lleida Esportiu. Цікаво, що емблеми майже однакові, тільки написом відрізняються - а от історію, знов-таки, собі не приписують.

В цій же групі грає Оспіталет, який недавно програв 0:9 Барселоні в Кубку (а вдома - всього-навсього 0:1!). Тепер у нього повна колекція - Riberencs грали в Копа дель Рей з усіма трьома командами Барси.

Ну, і не можу не відзначити команду з такими милим нашому слуху ім'ям - Orihuela:-)

"Десятитисячників" всього двоє, найбільший - 16000 - у Атлетіко Балеарес. Так, це острівна команда з Пальма де Майорки. І що цікаво - команда ця за всю історію піднімалась у Сегунду всього на 4 сезони, востаннє аж у середині 60-х. Тобто вже майже півстоліття не вище С-Б проживає. Але стадіон таких розмірів! Втім, відкритий він був 1960-го (товарняком з Бірмінгем Сіті чомусь...), коли Атлетіко рвався в Сегунду - тож причина появи в принципі і зрозуміла. А стадіон тепер як нагадування про славні часи залишився...

Втім - саме балеарці лідирують зараз в групі 3, тож хто зна, чи не підвищаться вони в класі на 2012/13. Три інші команди в зоні плей-офф я вже згадував - Оріхуела, Оспіталет і дубль Мальорки. А на виліт в Терсеру стоїть команда з назвою Андорра. І вона таки з Андорри - правда, не країни, а містечка в Арагоні.

Група 4 - це південь. Перш за все Андалусія (Севілья!), Естремадура, Кастілія - Ла Манча частково, Мурсія і... Африка. Так, Мелілья і Сеута - автономне міста Іспанії, ексклави на півночі Марокко (на березі Середземного моря).

З дублів тут промишляють Севілья Атлетіко, Бетіс Б і Алмерія Б. З відомих команд треба перш за все відзначити Кадіс (головний порт Іспанії епохи Великих географічних відкриттів, хоч Колумб відправлявся із сусіднього Палоса). З 12 сезонів в Прімері останній El Submarino Amarillo (не Вільярреалом єдиним!) провів в 2005/06 роках. А потім "стремительным домкратом" скотився аж до С-Б, миттєво злетів в Сегунду - і знову в третій дивізіон. Там і сидить другий сезон поспіль.

В далеких 50-х пограв в Прімері біло-фіолетовий (схожі кольори, еге ж?) Реал Хаен з андалусійського містечка Хаен.

На всю групу 5 "десятитисячників" (Алмерія Б іноді грає на стадіоні першої команди, тому можна вважати, що й шість), найбільший - звісно ж, у Кадіса, на 20 тисяч. Ну, і лідирує в групі якраз Кадіс, а третім іде дубль Бетіса. Ще звертаю вашу увагу на кращого нині бомбардира групи 4, японця з Севільї Атлетіко, Хіросі Ібусукі. 13 голів в 22 матчах, вже 1 гра за першу команду. Подивимось, чи виросте хоча б до заміни комусь із основних.

Ну, і не все так гарно в Іспанії, принаймні в Сегунді Б, як здається. В четвертій, південній групі, відразу дві команди були зняті по ходу сезона - формально за дві поспіль неявки, фактично ж просто не витримали навантаження та й знялись. Спортінг Віллануева за перше коло виграв два матчі (один - у іншого невдахи), потім була серія з 5 поспіль нічиїх, три поразки - і після 0:3 в Кадісі 29-го січня команда вже на матчі не їздила.

Ще сумніше вийшов сезон у Полі Ехідо (Polideportivo Ejido). Єдина перемога Полі була зафіксована у першому ж турі. А далі - всього чотири нічиї, остання зафіксована в кінці листопада. Останній же матч Ехідо провело 22 січня вдома з Лорка Атлетіко - і програло з рахунком... 0:14! Причому на перерву команди пішли за рахунку 0:4. Мабуть, у роздягальні сталась якась неприємна розмова (може, клубні боси зарплату обіцяли і не дали...), і далі команда просто розвалилась. Найсмішніше, що з 26-ї хвилини Полі Ехідо грало у більшості:-).

Отака от вона, цьогосезонна Сегунда Б. Читайте, перечитуйте, а я буду вас радувати усілякими цікавинками з іспанського футболу.

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
07 февраля, 12:10
vordemonКласная статья!!! А будет-ли, продолжение, про низшие лиги других стран?? Не буде.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
07 февраля, 12:09
BlastowГарна стаття...Може за Терсеру ще візметесь?)) Може й візьмусь. Буде настрій і час - напишу щось.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
07 февраля, 12:08
kuponebcnВолодимир, я вас розумію, що хочеться постібатися, але літера Н в іспанській мові не читається, тож Оріуела назва комнади, а не Оріхуела, спочатку б дізналися, а потім би відсебятину б писали!!!! Шановний, може, Ви не в курсі, але блог - це якраз і є отсєбятіна. Це я так, в порядку лікбезу. А те, що h не читається, я вже якось знаю - Хуельва ще ніколи не писав.
vordemon, iSport.ua
vordemon
06 февраля, 18:31
Класная статья!!! А будет-ли, продолжение, про низшие лиги других стран??
Mirador, iSport.ua
Mirador
06 февраля, 17:38
kuponebcn візьміть любий підручник іспанської мови, там написано літера Н не чиатється взагалі, ніколи і в любому слові, окрім СН, де читаеться як Чillia8328 викиньте підручник, та проїдьтеся на Піренеї й послухайте як люди говорять))) Смiшно такi поради читати, зважаючи саме на те, що суперечка якраз про те, як пишеться i читаеться, а не слухаеться. Беззаперечно буква "h" нiма и не читаеться НIКОЛИ. Живу в Iспанii с 99року в рiзних мiсцях побував, aле правила однаковi для всiх.
Blastow, iSport.ua
Blastow
06 февраля, 17:12
В гугле написано Ориуэла)))
kuponebcn, iSport.ua
kuponebcn
06 февраля, 16:05
kuponebcn візьміть любий підручник іспанської мови, там написано літера Н не чиатється взагалі, ніколи і в любому слові, окрім СН, де читаеться як Чillia8328 викиньте підручник, та проїдьтеся на Піренеї й послухайте як люди говорять))) я нее знаю як у Пірінеях говорять, але літературна іспанська, в Барселоні лутера Н не читаеться, і Оріуела є Оріуела
illia8328, iSport.ua
illia8328
06 февраля, 15:53
kuponebcn А може поспоримо? яживу 10 років в Іспанії, мені краще знатиkuponebcn візьміть любий підручник іспанської мови, там написано літера Н не чиатється взагалі, ніколи і в любому слові, окрім СН, де читаеться як Ч викиньте підручник, та проїдьтеся на Піренеї й послухайте як люди говорять)))
kuponebcn, iSport.ua
kuponebcn
06 февраля, 15:50
illia8328 Шановний, літера "Н" не читається на початку слова, тому "спочатку б дізналися, а потім би відсебятину б писали!!!!" Вчимо-вчимо матчасть))))kuponebcn А може поспоримо? яживу 10 років в Іспанії, мені краще знати візьміть любий підручник іспанської мови, там написано літера Н не чиатється взагалі, ніколи і в любому слові, окрім СН, де читаеться як Ч
kuponebcn, iSport.ua
kuponebcn
06 февраля, 15:47
illia8328 Шановний, літера "Н" не читається на початку слова, тому "спочатку б дізналися, а потім би відсебятину б писали!!!!" Вчимо-вчимо матчасть)))) А може поспоримо? яживу 10 років в Іспанії, мені краще знати
illia8328, iSport.ua
illia8328
06 февраля, 15:46
kuponebcnВолодимир, я вас розумію, що хочеться постібатися, але літера Н в іспанській мові не читається, тож Оріуела назва комнади, а не Оріхуела, спочатку б дізналися, а потім би відсебятину б писали!!!! Шановний, літера "Н" не читається на початку слова, тому "спочатку б дізналися, а потім би відсебятину б писали!!!!" Вчимо-вчимо матчасть))))
Blastow, iSport.ua
Blastow
06 февраля, 15:40
Гарна стаття...Може за Терсеру ще візметесь?))
kuponebcn, iSport.ua
kuponebcn
06 февраля, 14:24
Володимир, я вас розумію, що хочеться постібатися, але літера Н в іспанській мові не читається, тож Оріуела назва комнади, а не Оріхуела, спочатку б дізналися, а потім би відсебятину б писали!!!!
Йожин з бажин, iSport.ua
Йожин з бажин
06 февраля, 14:13
классную статью земляк написал
Саня1989, iSport.ua
Саня1989
06 февраля, 11:47
Мірандес в фінал Копа!
GAVRANCIC, iSport.ua
GAVRANCIC
05 февраля, 16:53
GAVRANCICА Естремадура навіть там не грає.) Оце так регрес.vmylenko Естремадури вже майже 2 роки не існує. ого, навіть так.
kylt, iSport.ua
kylt
05 февраля, 14:38
интересно,спасибо)
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
05 февраля, 13:52
GAVRANCICА Естремадура навіть там не грає.) Оце так регрес. Естремадури вже майже 2 роки не існує.
GAVRANCIC, iSport.ua
GAVRANCIC
05 февраля, 13:46
А Естремадура навіть там не грає.) Оце так регрес.
Floyd, iSport.ua
Floyd
05 февраля, 13:16
Зёбр Я конечно самого этого есена не застал, но по вашим постам и комментам понял, что это тот ещё типок. вполне вероятно, что это он и есть. мне просто не верится, что реальный Мылэнко может писать об испании и при этом ещё и быть редактором авто/мото И в том времени казаться не грамотным!
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
05 февраля, 13:12
Зёбр А может это "всеми любимый" Esen маскируется?vmylenko Чаво?:-)VNA_2683 Бачу Ви на блоги не часто заходили :-) Esen - це блоггер цього сайту. Вважав себе генієм. У підсумку Esen пішов в бан :) Та я взагалі сюди не заходив.
VNA_2683, iSport.ua
VNA_2683
05 февраля, 13:11
ЗёбрПочему "редактор раздела авто/мото" начал писать об испансом футболе?vmylenko Бо це моя улюблена тема:-) Я ж фанат "Барси" з 20 уже річним стажем.Зёбр А может это "всеми любимый" Esen маскируется?vmylenko Чаво?:-) Бачу Ви на блоги не часто заходили :-) Esen - це блоггер цього сайту. Вважав себе генієм. У підсумку Esen пішов в бан :)
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
05 февраля, 13:10
Зёбр А может это "всеми любимый" Esen маскируется?vmylenko Чаво?:-)Scuderia Ferrari не обращайте внимание... а вы будет про авто\мото писать или только про Барсу? "А то вже як Бог дасть" (с, Данилець-Моїсеєнко) :-)
Scuderia Ferrari, iSport.ua
Scuderia Ferrari
05 февраля, 13:08
ЗёбрПочему "редактор раздела авто/мото" начал писать об испансом футболе?vmylenko Бо це моя улюблена тема:-) Я ж фанат "Барси" з 20 уже річним стажем.Зёбр А может это "всеми любимый" Esen маскируется?vmylenko Чаво?:-) не обращайте внимание... а вы будет про авто\мото писать или только про Барсу?
Scuderia Ferrari, iSport.ua
Scuderia Ferrari
05 февраля, 13:07
ЗёбрПочему "редактор раздела авто/мото" начал писать об испансом футболе?vmylenko Бо це моя улюблена тема:-) Я ж фанат "Барси" з 20 уже річним стажем.Зёбр А может это "всеми любимый" Esen маскируется? о черт... фейсбук, ой фейспалм...
1
2
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100