БЛОГ vmylenko (Володимир Миленко)

Барселона та всі-всі-всі

Барселона та всі-всі-всі

Блог Володимира Миленка про Більше Ніж Клуб та інші цікаві сторінки футболу

Вітаю всіх. Цей блог присвячений футболу, в першу чергу - двом улюбленим командам автора, "Барселоні" та "Металургу-2009".

"Бравофедерація" по-іспанськи

23 мая 2018, 12:13
Розкажу вам історію, яка відбувається зараз в іспанському футболі. Якби це було у нас - то кричали б про Зраду. У них... Ну, не знаю.
"Бравофедерація" по-іспанськи

Як вам, мабуть, відомо, в Іспанії дозволяється дублям грати в турнірах звичайних команд. Ясно що не перетинаючись в одному дивізіоні із головною командою клубу. Якщо право виходу все одно вибороли - воно віднімається, все чітко і стабільно працювало і працює. (1984-го перші два місця в Сегунді зайняли дублі - "Реала" і "Атлетіка", тому в Прімеру виходили 3-5 місця.) Начебто нема про що говорити. Але є одне "але". І це "але" називається плей-офф.

Як вам, мабуть, невідомо, із Сегунди Б в Сегунду (і з Терсери в Сегунду Б) ніхто просто так, напряму, не заходить. Тільки через плей-офф. Там дві схеми - переможці груп окремо, 2-4 місця груп окремо (переможці-невдахи плей-офф потім ще й до 2-4 місць доєднуються, чорт ногу зламає). Але всі катають стикові матчі.

І от, значить, сезон 2017/18. Галісія, Мадрид, трохи з обох Кастилій. Друге місце в групі займає, виходячи в плей-офф, команда під назвою "Депортіво Фабріль". Це, як ви здогадалися, дубль "Депора". Займає, готується до стиків - але ось у чому річ. На момент завершення основного етапу в Сегунді Б - це 13 травня - уже відомо, що із Прімери в Сегунду вилітає основна команда "Депортіво"! Тобто дублю уже в Сегунду дороги і немає. І в участі у плей-офф цієї команди теж начебто ніякої логіки.

Про що в Королівську федерацію футбола Іспанії тут же відмаякували... хто? Правильно, команда "Рапідо де Бусас" (із Віго; це важливо - головні футбольні міста Галісії, як не підставити підніжку!), яка зайняла 5-е, тобто перше під зоною плей-офф місце! (І ще й третя "Фуенлабрада". Очевидно, ще тоді настукали, коли місце було не визначене.)

Але у Федерації сказали - нічого ми не знаємо, право грати в плей-офф вони здобули, хай грають. І грають. Перший матч з "Естремадурою" (не тією, це нова, та давно почила в бозі) зіграли, програли 1:2. Добре, якщо не виграють вдома і вилетять. А якщо підуть далі?

Та це ще не вся історія. Справа в тому, що в групі 2 (Кантабрія, Астурія, Басконія, Ля Ріоха і трохи старої Кастилії) те саме друге місце зайняв "Спортінг Б". Там, в принципі, тільки переможець - не дубль, бо за астурійцями ідуть дублі "Сосьєдада" і "Атлетіка". Але основні баски з Прімери нікуди вилітати не збираються - а от хіхонці ж грають у Сегунді. І сантандерський "Расінг" (ще одне славне ім'я минулого; так, він докотився до Сегунди ще в середині десятиліття), який зайняв - правильно, 5 місце! - теж побіг у РФЕФ із скаргою.

Там їм теж логічно показали, де двері - мовляв, вийшли, значить, хай грають, а далі буде видно. До речі, "Спортінг" основний зараз на третьому місці, правда, прямий вихід вони уже, схоже, профукали, бо "Райо", яке зараз друге, досить набрати в 2 турах 2 очки - але в плей-офф участь братимуть. І хтозна, виграють вони його чи ні...

А дублі "Депортіво", який уже в Сегунді, та "Спортінга", який іще (і, можливо, далі буде) в Сегунді - участь у плей-офф за вихід в цю саму Сегунду беруть. І, чесно кажучи, я не знаю, як правильно було вчинити в цій ситуації. З одного боку, участь галісійців точно безглузда - то, може, хай би зіграла команда з Віго. З іншого - участь астурійського дубля з самого початку була безглузда, бо в Сегунді грає їхня основна команда, але ж в основному етапі вони грали. Без надії на підвищення. І у когось очки відбирали, комусь програвали - тобто, граючи по суті "поза конкурсом", вмішувалися в цей самий "конкурс". То чому б не дати їм зіграти і у плей-офф?

А якщо дійдуть до фіналу - оголосити суперника класифікованим до Сегунди, та й по всьому. Або взагалі дати зіграти ті два матчі, а суперника потім у будь-якому випадку впустити до Сегунди.

Не знаю. Але знаю одне - в Україні б така історія однозначно була сприйнята як зрада :)

Комментарии
Отобразить: лучшие | последние | первые
iron_fan, iSport.ua
iron_fan
23 мая, 19:15
Александр Цвирк В прошлом сезоне так долго было с "Ингульцами")
В таких случаях мой знакомый говорит: меняйте основу с дублем местами, и всех делов.
поддерживаю!
Лев Абалкин В таких случаях могут наблюдаться интересные явления, например, если главная команда уверенно стоит на вылет, а вторая команда борется за повышение, можно отправлять мощный десант игроков основной команды на усиление второй. Хотя, если их так дрючат дивизионом выше, не факт, что это будет особым подкреплением. В прошлом сезоне так долго было с "Ингульцами")
В таких случаях мой знакомый говорит: меняйте основу с дублем местами, и всех делов.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
23 мая, 14:06
yayapapaпо-моему, был один раз, когда Реал играл против Кастильи в Кубке Короляyayapapa да, даже в финале. 1980, 6:1 Реал В Кубку дозволялося.
JackWolters, iSport.ua
JackWolters
23 мая, 14:06
yayapapaпо-моему, был один раз, когда Реал играл против Кастильи в Кубке Короля "Кастілья" після цього у Кубку УЄФА грала, правда в першому ж раунді вилетіла від "Вест Хема".

Жаль, що в 1991 філіалам заборонила грати в Кубку Короля і тепер такого не побачиш.
Лев Абалкин, iSport.ua
Лев Абалкин
23 мая, 14:02
vmylenkoА вчиняти в таких ситуаціях треба просто - основа залишається у вищому дивізіоні, а дубль у нижчому. В таких случаях могут наблюдаться интересные явления, например, если главная команда уверенно стоит на вылет, а вторая команда борется за повышение, можно отправлять мощный десант игроков основной команды на усиление второй. Хотя, если их так дрючат дивизионом выше, не факт, что это будет особым подкреплением.
JackWolters, iSport.ua
JackWolters
23 мая, 13:57
В Україні "Расінг" би не скарги писав, а оголосив про об'єднання з умовним "Ейбаром" і наступний сезон починав вже у Примері.
yayapapa, iSport.ua
yayapapa
23 мая, 13:52
yayapapaпо-моему, был один раз, когда Реал играл против Кастильи в Кубке Короля да, даже в финале. 1980, 6:1 Реал
yayapapa, iSport.ua
yayapapa
23 мая, 13:48
по-моему, был один раз, когда Реал играл против Кастильи в Кубке Короля
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
23 мая, 13:17
А вчиняти в таких ситуаціях треба просто - основа залишається у вищому дивізіоні, а дубль у нижчому.
vmylenko, iSport.ua
vmylenko
23 мая, 13:16
Лев АбалкинА бывали ли ситуации, когда основная команда вылетала вниз, а вторая поднималась вверх на её место? И как вообще в таких случаях поступать? Бред же какой-то. Не пам'ятаю такого.
Суер*Выер, iSport.ua
Суер*Выер
23 мая, 13:07
"От бач, до чого привело шукання правди?" )М(
iron_fan, iSport.ua
iron_fan
23 мая, 12:48
Украине не до таких историй, однозначно.
Любопытно.
Вроде бы, на первый взгляд, "Депору-2" нужно отказать, а "Спортингу-2" разрешить. Ибо во втором случае главный может пробиться наверх, а если не пробьется - тогда по вашему сценарию.
Лев Абалкин, iSport.ua
Лев Абалкин
23 мая, 12:26
А бывали ли ситуации, когда основная команда вылетала вниз, а вторая поднималась вверх на её место? И как вообще в таких случаях поступать? Бред же какой-то.
Добавить комментарий

Для участия в обсуждении пожалуйста войдите используя учётную запись iSport.ua или Football.ua. Если у вас ещё нет аккаунта — создайте его, это не займёт много времени.

Май
НОВЫЕ ЗАПИСИ
весь блог
07 октября 2019
16:25 РУФ-2019/20. Випуск №6 | футбол
24 сентября 2019
15:38 РУФ-2019/20. Випуск №4 | футбол
16 сентября 2019
15:14 РУФ-2019/20. Випуск №3 | футбол
09 сентября 2019
17:13 РУФ-2019/20. Випуск №2 | футбол
02 сентября 2019
21:36 РУФ-2019/20. Випуск №1 | футбол
09 января 2019
16:38 Січневі футбольні загадки. #1 | футбол
22 июля 2018
22:41 Повна мапа вищої ліги/УПЛ | футбол
11 июня 2018
17:01 Дев'ятирічні мужики | футбол
ФУТБОЛТаблоУкраинаЕвропаПрочиеЛЧЛЕСборная УкраиныЕВРО-2012БАСКЕТБОЛТаблоЧМ-2014УкраинаНБАЕвропаМирЕврокубкиЕвробаскетЖенщиныNCAA + школыХОККЕЙТаблоУкраинаНХЛКХЛЕвропаАВТО/МОТОФормула-1РаллиМотоспортПрочиеИстория автоспортаТЕННИСНовостиРейтинг ATPРейтинг WTAКалендарь (муж)Календарь (жен)БОКС+MMAНовости боксаКалендарь боёвНовости ММАКалендарь боёв ММАЗИМНИЕНовостиДРУГИЕВелоспортВодныеВолейболГандболГимнастикаИгровыеЛегкая атлетикаОлимпизмСиловыеФутзалШахматыЭкстримПрочиеОЛИМПИАДА-2014НовостиРасписание и результатыРейтинг странНаши в Сочи

© 2009-2015 ООО «ИД УМХ». Все права защищены.
iSport.ua - оперативные и объективные новости спорта.

Все права на материалы, опубликованные на данном ресурсе, принадлежат ООО «ИД УМХ». Какое-либо использование материалов без письменного разрешения ООО «ИД УМХ» − запрещено. При правомерном использовании материалов с данного ресурса, гиперссылка на iSport.ua обязательна.

RSS-ленты: главноевсе новости | футбол | баскетбол | хоккей | авто/мото | теннис | бокс+MMA | другие

Игры: Фентези Футбол

По вопросам размещения рекламы обращайтесь: adv@isport.ua

Новости Футбола | Украина и Мир | Автомобили | КП в Украине

i.ua Rambler's Top100